Nu skal gribbene udfordres: Kritiske gebyrkunder tager på turné

Efter mødet med BRF Kredit har kritiske forbrugere nu tænkt sig at besøge de resterende realkreditselskaber

 

Mens Ekspertudvalg samt Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen skal undersøge konkurrencen realkreditmarkedet, turnerer den kritiske forbrugergruppe 'Fair Bidragssatser' lige nu med et tilbud om at give lån for seks milliarder kroner til 3000 kunder.

Gruppen er dannet af trodsige kunder i Nykredit-ejede Totalkredit, der fik nok af gebyrstigninger, da selskabet for nyligt meddelte endnu en stigning.

Samfund - 4. mar. 2016 - kl. 14:12 Gribbene går i kødet på hinanden: Nu tilbyder Realkredit Danmark også nul gebyr

I dag har gruppen været på besøg hos BRF Kredit, og nu går turen videre til de andre selskaber.

- Vi har haft et rigtig godt møde. BRF Kredit er meget interesseret. Men vi melder først noget ud fra det, når vi holder stiftende generalforsamling torsdag i næste uge, siger stifter Chresten Ibsen.

- Vi vil først rundt til de andre og høre, hvad de har at tilbyde, fortsætter han.

Samfund - 4. mar. 2016 - kl. 12:53 Ekspertudvalg skal kulegrave gebyrgribbe

Han er imidlertid ikke særlig imponeret af, at erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) nedsætter et ekspertudvalg, som skal kulegrave realkreditselskaberne:

- Det minder mest af alt om en syltekrukke, siger Chresten Ibsen.

Han peger på, at deres facebookgruppe har mere end 35.243 følgere, og at der har været massevis af kritiske kunder fremme i pressen og pege på, at det er et problem, at gebyrene kan stige efter selskabernes forgodtbefindende:

Skatteyderne betaler en stor del af Nykredits nye stigninger i bidragssatsen (Foto: Stine Bostrup) Samfund - 4. mar. 2016 - kl. 14:15 Nykredits bidragsbombe: Koster skatteyderne 300 millioner kroner

- Vi vil gerne have noget lovgivning, som gør, at de ikke kan ændre bidragssatserne, uden det er godkendt af finanstilsynet. Og vi vil gerne have det gjort inden 1. juli, sådan at Totalkredits stigninger kan blive rullet tilbage, siger han.

4 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere