Nu skal omstridt spindoktor igen stå ret

Palle Smed bliver nu afkrævet en forklaring fra to hovedrige koncerner

Palle Smed skal nu stå ret igen. Arkivfoto: Ritzau Scanpix
Palle Smed skal nu stå ret igen. Arkivfoto: Ritzau Scanpix

Den omstridte spindoktor Palle Smed skal nu igen stå skoleret, efter han er blevet taget i at spille en central rolle i Falck-skandalens angreb på konkurrenten Bios.

Han sidder på posten som bestyrelsesformand i Distribution Plus, der er ejet af de to hovedrige Aller-koncernen og Stibo-koncernen, og bliver han nu afkrævet en forklaring:

'Vi har bedt Palle Smed om straks at få en forklaring på hændelsesforløbet, som vi kun kender gennem medierne. I Stibo koncernen ligger det os meget på sinde, at vi overholder lovgivningen, og at vi driver en etisk og forsvarlighed virksomhed. Vi træffer ikke beslutninger alene ud fra, hvad vi kan læse i aviserne, så når vi har modtaget redegørelsen fra Palle Smed, så vil bestyrelsen vurdere, hvilke konsekvenser dette eventuelt skal have,' skriver Carsten Christensen, adm. direktør, Stibo A/S, i en mail til Ekstra Bladet.

Harmonerer ikke med værdier
Også Aller-koncernen bemærker Palle Smeds rolle i Falck-skandalen:

'Det harmonerer ikke med vores værdier som virksomhed, og vi er derfor i dialog med hovedaktionæren i Distribution Plus,' skriver Magnus Hviid, Kommunikationschef, Aller Media, i en mail til Ekstra Bladet.

Palle Smed har tidligere siddet i TV2's bestyrelse, været chefredaktør på Fagbladet 3F og kommunikationschef i 3F. Desuden har han sammen med socialdemokraten Henrik Sass Larsen stiftet netavisen piopio.

Gennem den seneste tid er det kommet frem, hvordan Falck har benyttet en række spindoktorer herunder Palle Smed i forsøget på at stække konkurrenten Bios.

Palle Smed oplyser i en sms, at han ikke har nogen kommentarer.

Distribution Plus

Distribution Plus blev oprindeligt stiftet af A/S A-pressen sammen med bl.a. Datagraf A/S (senere Aller Media A/S) og Stibo Complete A/S. Palle Smed blev ved stiftelsen af selskabet indsat som bestyrelsesformand af A/S A-pressen, og han har i sin periode som bestyrelsesformand – i samarbejde med selskabets ledelse - gjort et stort arbejde for at bygge virksomheden op.

Stibo koncernen ejer gennem et af sine datterselskaber Stibo Complete en andel af aktierne i Distribution Plus, som i dag har ca. 40 ansatte.

Kilde: Stibo

Falck bliver nu politianmeldt. Foto: PR Samfund Falck politianmeldes

Samfund Hollandsk graverjournalist føler sig misbrugt af Falck

10 kommentarer
Vis kommentarer