Nu slås de om mega-regning: - De vil ikke betale

Det gigantiske fragtskib Ever Given, der for et par uger siden blokerede Suez-kanalen, er nu blevet stævnet

Følg Samfund

Det udviklede sig til en dramatisk uge, da det store fragtskib Ever Given stødte på grund og spærrede for Suez-kanalen i slutningen af marts.

442 skibe måtte frustrerede vente i dagevis, mens en af verdens vigtigste handelsruter var lukket.

Prisen for den massive forsinkelse af varer til Europa er blevet opgjort til adskillige milliarder. Regningen har også været dyr for de egyptiske myndigheder, der har ansvaret for kanalen. Tabt omsætning, der nu skal reddes i land.

Ikke en krone
Derfor har myndighederne i Egypten denne uge ved en domstol i byen Ismailia lagt sag an mod skibets japanske ejere Shoei Kisen Kaisha.

Og det er ikke småbeløb, de kræver i godtgørelse, med derimod 900 millioner dollars - svarende til 5,6 milliarder kroner.

Men det kan de godt glemme, lyder svaret fra de japanske ejere.

- De vil ikke betale noget som helst, lyder det ifølge The Guardian fra løjtnant Osama Rabie, der er bestyrelsesformanden for Suez Canal Authority (SCA).

Artiklen fortsætter under billedet ...

Efter flere dages intensiv redningsaktion kunne Ever Given igen sejle ud af Suez-kanalen 31. Marts. Foto: Tom Williams/Ritzau Scanpix
Efter flere dages intensiv redningsaktion kunne Ever Given igen sejle ud af Suez-kanalen 31. Marts. Foto: Tom Williams/Ritzau Scanpix

Beslaglagt
Ever Given var på vej fra Kina til Rotterdam i Holland og sejlede nordpå, da det stødte på grund. Skibet er fortsat ikke nået frem til Europa.

Shoei Kisen Kaisha bekræfter ifølge The Guardian, at skibet er beslaglagt.

Siden skibet blev frigjort fra kanalen 29. marts, har det nemlig ligget i et bassin langs kanalen og er altså stadig ikke kommet ud på åbent hav.

Osama Rabie, udtalte i sidste uge, at skibet ikke bliver frigjort, før en undersøgelse er afsluttet, og der er betalt kompensation.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis Herlufsholm var en muslimsk friskole ...

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind