Nu starter byggeriet af Danmarks vildeste togstation

Ny togstation ved Køge vil strække sig hele vejen hen over Danmarks mest benyttede motorvejsstrækning. Byggeriet gik officielt i gang tirsdag

Køge Nord Station er blevet anerkendt flere steder i udlandet for sit futuristiske design. Den forventes at åbne i december 2018. (Video: Banedanmark)
Følg Samfund

Tirsdag blev første spadestik taget til den kommende Køge Nord Station, hvor det i fremtiden bliver muligt at hoppe på højhastighedsbanen mellem København og Ringsted, s-tog og Lille Syd-banen mellem Næstved og Roskilde.

Stationen bliver en vigtig del af infrastrukturen i byudviklingsområdet Køge Nord, hvor også et såkaldt supersygehus skyder op i disse år.

Nu får København endnu en cykelbro

Den kommer til at bestå af en 225 meter lang lukket gangbro med adgang til lokal-, regional- og fjerntogsperroner, som vil strække sig hele vejen hen over togspor og samt otte motorvejsspor.

Den kommende Køge Nord Station kommer til at krydse Køge Bugt Motorvejen tæt ved frakørsel 32 umiddelbart efter sammenfletningen af Syd- og Vestmotorvejen. (Foto fra koegenordstation.dk)
Den kommende Køge Nord Station kommer til at krydse Køge Bugt Motorvejen tæt ved frakørsel 32 umiddelbart efter sammenfletningen af Syd- og Vestmotorvejen. (Foto fra koegenordstation.dk)
 

Og det bliver et vildt syn, som de 100.000 daglige bilister på Køge Bugt Motorvejen kommer til at passere under. Broen er designet af danske arkitekter fra Cobe og Dissing+Weitling og blev sidste år nomineret til den i byggebranchen så prestigefyldte MIPIM Award i kategorien 'Best Futura Project'. Og så sent som i juli havde den amerikanske tv-station CNN gangbroen med på en liste over verdens 12 mest spektakulære nye broer.

I dette sekund sætter skyskraber ny rekord

Det var Banedanmark, som stod for det første officielle spadestik ledsaget af taler fra Banedanmarks administrerende direktør Per Jacobsen, Køges borgmester Flemming Christensen samt Divisionschef fra Bladt Industries A/S Kim Bringsjord. Det er Bladt industries, der bygger broen for Banedanmark.

Køge Nord Station forventes at åbne i december 2018.

Hallo! Hvor fanden blev frakørsel 32 af?

Seneste nyt

Det er ikke B.T. og Ekstra Bladet, der er de beskidte

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.