Nu starter ferietrafikken: Se de værste tidspunkter her

Skolernes sommerferie indbyder til tæt trafik på vejene. Se de værste tidspunkter her

Se Vejdirektoratets forventninger til den kommende ferietrafik. (Video: Vejdirektoratet)
Følg Samfund

Inden længe kan landets skolebørn juble over langt om længe at kunne pakke skolebøgerne væk for en stund og - forhåbentlig - nyde den danske sommer uden at tænke på lektier.

For manges vedkommende betyder skolernes sommerferie også, at børnene sammen med familien enten drager sydpå, eller at familien i andre landsdele bliver aflagt et besøg.

Og allerede fra i morgen fredag vil det formentlig kunne mærkes på vejene, lyder det fra Vejdirektoratet.

- Fredag mellem klokken 14 og 19 forventer vi, at der vil være meget pres på, særligt i retning fra København mod syd og vest, siger Lars Camillo Axelsen, vagthavende i Trafik Informations Centeret hos Vejdirektoratet, til Ekstra Bladet.

- Specielt på Køge Bugt Motorvejen bliver der en flaskehals på grund af det vejarbejde, der er der, siger han.

Bro-byggeri lukker motorvej

Tæt lørdagstrafik
På lørdag og de efterfølgende fire lørdage i uge 27-30 er der også risiko for kø-dannelser på de centrale motorveje samt ved sommerhusområder i Jylland og på øerne. Den tætte trafik ventes at være i tidsrummet mellem 8 og 20, hvor det bliver værst mellem 10 og 15, hvor der er ekstra mange på vejene.

- På almindelige hverdage skulle der ikke være nogen problemer, hvis man kan undgå at køre der, hvor hverdagstrafikanterne normalt ville køre hjem eller på arbejde. Så meget tidligt om morgenen, lidt oppe ad formiddagen eller sent om aftenen vil være at foretrække, siger Lars Camillo Axelsen.

I forbindelse med den kommende Roskilde Festival og andre lignende arrangementer forventer Vejdirektoratet også, at der som sædvanlig bliver tæt trafik omkring festival-området.

Her opfordres trafikanter også til at holde særligt øje med risikosøgende festivalgæster.

- Vi plejer tit at få meldinger om fodgængere i nødsporet på Holbækmotorvejen ved Roskilde Festival, så vi opfordrer selvfølgelig folk til at være opmærksomme, siger han.

Sørg for væske og søvn
I forbindelse med, at der bliver lidt flere biler på vejene, opfordrer Vejdirektoratet feriefolket til at udstyre sig med tålmodighed og et ekstra smil.

- Man bør sørge for at pakke bilen ordentligt, så eventuelle børn har noget at underholde sig med, og så bør man sørge for at have væske med, siger Lars Camillo Axelsen.

- Derudover skal man selvfølgelig prøve at undgå de famøse spidsbelastningstidspunkter og ellers sørge for at være veludhvilet, når man ud at køre, for der kan være rigtig mange biler, siger han.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+