Nu starter fest-ferien: Dansk politi på plads i Prag

De seneste år har danske unge spredt skræk og rædsel i den tjekkiske hovedstad i vinterferien

Danske unge har for vane at tage til Prag og ligge i druk i uge 7. Siden 2014 har danske betjente fulgt de unge fulderikker (Foto: Anthon Unger)
Danske unge har for vane at tage til Prag og ligge i druk i uge 7. Siden 2014 har danske betjente fulgt de unge fulderikker (Foto: Anthon Unger)

Vinterferien startede i dag for en stor del af eleverne på landets ungdomsuddannelser, og vanden tro betyder det, at danske unge i hobetal rejser til udlandet for at fejre ferien.

I år forventes 900 unge at tage til den tjekkiske hovedstad, hvor SUen rækker langt.

Men belært af bitter erfaring vil de dog igen i år blive ledsaget af en gruppe danske betjente.

De danske betjente skal hjælpe deres tjekkiske kollegaer med at skabe ro og orden, når de unge de tager ud i Prags natteliv for at feste.

Det gik ikke stille for sig, da flere tusinde unge sidste år rejste med Rejsemægleren til Prag for at feste. (Foto: Jakob Jørgensen) Tæt på Nu valfarter unge igen til Prag: Så galt gik det sidst

Siden 2014 har danske repræsentanter for ordensmagten ledsaget de unge i vinterferien.

 

Det sker efter danskerne i 2013 trak store overskrifter i ind og udland, for at have været involveret flere knivstikkerier samtidig med at flere af de voldsomt berusede danskere raserede flere hoteller, hvor enkelt regninger løb helt op i 30.000 kroner.

Dengang fortalte en af hotellets direktører, David Kaufmann, at han aldrig havde set noget lignende.

Igen i år vil Danmark så sende tre betjente til byen for at undgå, at urolighederne fra 2013 gentager sig.

En fadøl koster på en lokal bar i Prag 7 kroner. (Foto: Anthon Unger). Udland TV: Derfor rejser unge til Prag: Så billigt er det

I samarbejde med deres tjekkiske kollegaer vil betjentene patruljerer i nattelivet.

I følge det tjekkiske nyhedssite Prague Post, vil det tjekkiske politi ikke øge bemandingen, fordi danskerne igen i år indtager den flotte by, men man vil koncentre ressourcerne om det forebyggende arbejde og øge synligheden i nattelivet, hvor danskerne befinder sig.

Netavisen skriver, at det tjekkiske politi vil være massivt tilstede i det centrale Prag og særdeleshed området omkring Wenceslas Square, hvor en række populære barer og diskoteker ligger.

Foruden de 900 danske unge, vil også 300 norske og 1800 svenske være i byen de næste uger.

0 kommentarer
Vis kommentarer