Nu starter MC-sæsonen: - Der vil altid være nogen, der ikke tager den med ro

FORÅRSVEJR ER MOTORCYKELVEJR: MC-sæsonen skydes for alvor i gang i de kommende dage

Motorcyklisterne indtager vejene i de kommende dage.  (Foto: Thomas Sjørup / Polfoto)
Motorcyklisterne indtager vejene i de kommende dage. (Foto: Thomas Sjørup / Polfoto)

Bikerne sparker i de kommende dage gang i deres vintertrætte maskiner og triller dem ud på landevejene, hvor de skal tilbringe sommeren.

Forsikringsselskaberne har givet lov til at køre allerede fra 1. marts, men på grund af det dårlige forårsvejr, har mange ladet motorcyklen stå i garagen indtil nu.

- Men henover weekenden starter sæsonen for alvor, siger formanden for Danske Motorcyklister, Rolf Skovløkke, til Ekstra Bladet.

Selv har han ikke kunnet vente med at komme ud at køre, men han kender flere, der har ventet på den første rigtige forårsdag til at køre motorcyklen ud af garagen.

Dødelig sæsonstart
De forårskåde motorcyklister har allerede skabt overskrifter, og i den seneste uge har de tohjulede været involveret i flere alvorlige uheld.

- Det er desværre noget, der sker hvert år, forklarer Rolf Skovløkke til Ekstra Bladet.

- Der er nogen færdigheder, som skal trænes op, fordi man har været væk fra vejene i tre-fire måneder, og vi anbefaler altid, at man lægger forsigtigt ud, når man kører ud for første gang.

Alligevel er der nogen, der ikke kan holde speedometret indenfor det tilladte, men det kan man ikke undgå, hvis man spørger formanden.

- Der vil altid være nogen, der ikke tager den med ro, selv om vi anbefaler det. Og så går det galt, for bilisterne skal også vænne sig til, at der er tohjulede på vejene igen, siger Rolf Skovløkke.

Formanden: 'Drop vesten'
For at minde medtrafikanterne om deres tilstedeværelse skjuler nogen motorcyklister deres sædvanlige lædervest under en gul refleksvest.

Men det er en dum idé, hvis man spørger Danske Motorcyklister.

- Vi har forsøgt at tale Sikker Trafik fra at anbefale de gule refleksveste, for de virker ikke. Man kan ikke se dem forfra, fordi de går i et med forlygten, og man kan ikke se dem bagfra, hvis man har en taske på, siger Rolf Skovløkke.

Han opfordrer i stedet medlemmerne til at have sidespejle eller en hjelm i en skrap farve for at blive mere synlig og derved forebygge ulykker.

55 kommentarer
Vis kommentarer