Nu starter skolen - Jeg vil være ninja

Skolen åbner igen dørene for børnene i dag, og selv om varmen trænger sig på, så glæder de små poder sig til at komme i gang.

Det bliver varmt i denne uge, så husk at give børnene solcremen med i skole. (Foto: Colourbox)
Det bliver varmt i denne uge, så husk at give børnene solcremen med i skole. (Foto: Colourbox)

Det er slut med sol, strand og sandslotte.

I dag starter skolen igen for tusindvis af børn landet over.

Dermed er det også slut med fri leg i dagtimerne, men hvad synes børnene selv om, at de nu skal ind og svede i klasselokalet, mens solen bager?

Se også: Politiet skærper færdselskontrol ved skolestart

Ekstra Bladet har talt med fem skolebørn, og forventningerne til det nye skoleår er meget forskellige.

Robin Fanoosh - Fem år:

Femårige Robin Fanoosh har ikke gjort sig de store tanker om, at han starter i skole for første gang i dag. Til gengæld er han en stålsat fyr, der står på venteliste til Park Allé Privatskole i Brøndby, hvor kampsport er en fast del af skoleskemaet. Robin ved af gode grunde ikke, hvad hans yndlingsfag er, men han ikke i tvivl om, hvad han glæder sig mest til, når skolen starter:

- Min fødselsdag!

Foto: Rumle Skafte
Foto: Rumle Skafte
 

Melina Fanoosh - 11 år:

- På vores skole får vi lov til at lave vores lektier i solen, hvis det er over 20 grader varmt, så det er ikke noget problem, siger Melina, der skal starte i femte klasse på Egholmsskolen i Vallensbæk. - Jeg glæder mig meget til at se mine venner igen. Jeg har savnet dem her i ferien, siger Melina, hvis yndlingsfag er matematik.

Foto: Rumle Skafte
Foto: Rumle Skafte
 

Simon Broberg - Ni år (med sin far, Carsten):

- Jeg glæder mig rigtig meget til at lege med vennerne igen. Dem har jeg savnet. Simon Broberg starter i 3. klasse på Lærkeskolen i Stenløse, og han er ikke i tvivl om, hvilket fag han glæder sig mest til. - Billedkunst!

Foto: Rumle Skafte
Foto: Rumle Skafte
 

Liva Hougaard Justesen - Otte år (med sin mor, Nynne):

- Vi har været på ferie i Norge, og vi har fanget rigtig mange fisk, siger Liva, mens hendes mor, Nynne, tilføjer: - I fangede mindst 30 fisk. Liva skal i 2. klasse og synes, det er ’fint nok’ at starte i skole igen, selv om det er varmt udenfor, og hun glæder sig til at have kristendom igen. - Det er mit yndlingsfag, siger den lille pige fra Viborg.

Foto: Rumle Skafte
Foto: Rumle Skafte
 

Mie Schrøder - 12 år (med sin mor, Rikke Løvenfald)

- Madlavning! Mie Schrøder er ikke i tvivl om, hvilket fag hun elsker mest på skolen i Tårnby. Til gengæld er hun mere kritisk over for tanken om at skulle i skole, mens solen bager. - Jeg vil helst være udenfor, når det er så varmt, siger Mie, som gerne vil arbejde med dyr, når hun bliver voksen. Mies skole åbner først onsdag, så hun får to ekstra feriedage.

Foto: Rumle Skafte
Foto: Rumle Skafte

Se også: Første skoledag: Sådan får dit barn det bedste skoleår

Se også: Sygdomsbombe rammer pædagoger: Det er skolereformens skyld

17 kommentarer
Vis kommentarer