Nu synger karantæneramte italienere fra vinduer og altaner

'Menneskeheden, når den er bedst'

Gaderne i Italien har ligget stort set øde hen siden 8. marts. Billedet viser Markusplads i Venedig helt affolket umiddelbart efter den nationale lockdown blev indført. Foto; Ritzau Scanpix
Gaderne i Italien har ligget stort set øde hen siden 8. marts. Billedet viser Markusplads i Venedig helt affolket umiddelbart efter den nationale lockdown blev indført. Foto; Ritzau Scanpix
Følg Samfund

For at holde moralen højt under den nationale karantæne er italienske borgere nu begyndt at synge og spille musik fra deres vinduer og altaner.

Det skriver blandt andre britiske Independent.

Ekspert: Italien er tre uger foran os

Det lader til, at fænomenet først opstod på en helt affolket gade i Siena i Toscana, hvorfra en video af folk, der sang en populær italiensk folkesang gennem vinduerne, blev delt på på de sociale medier.

Siden er flere lignende videoer dukket op fra forskellige steder i landet.

Twitter-brugeren Leonardo Carella har uploadet en række klip af folk, der laver shows af dans, sang og endda synger 'macarena' fra deres vinduer.

'Italienere i lockdown over hele Italien holder hinanden selskab ved at synge, danse og spille musik fra altanerne', lyder teksten. Videoerne er hurtigt gået viralt og er i skrivende stund blevet set over 2,8 miliioner gange.

I kommentarerne er andre Twitter-brugere begejstrede for fænomenet. En kalder det for 'menneskeheden, når den er bedst', mens en anden skriver:

'God idé. Vi tænker på jer. Hold humøret oppe'.

Med over 1200 dødsfald og 14.995 smittede er Italien det land i Europa, som er absolut hårdest ramt af coronavirus.

 

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er minister Prehn hævet over reglerne?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind