Nu tweeter Trumps søn: Tak for afsløring af fars skatte-forhold

Kritikere vil dog gerne se de seneste års selvangivelser som kan belyse præsident Trumps eventuelle økonomiske forbindelser til Rusland og russiske rigmænd

AP's Hvide Hus-reporter Jill Colvin forklarer mediernes jagt på Trumps skattepapirer (Video: AP)

Familien Trump kan åbenbart ikke helt blive enige om, hvilken holdning de skal indtage i forbindelse med afsløringen af Donald Trumps skatte-papirer fra 2005.

Trumps selvangivelse blev afsløret i TV-programmet The Rachel Maddow Show tirsdag.

TV-station afslører Trumps selvangivelser

Kort før udsendelsen valgte Trump dog selv at offentliggøre oplysningerne om, at han i 2005 tjente 150 millioner amerikanske dollar og betalte omkring 38 millioner dollar i skat.

Det Hvide Hus har på vegne af præsident Trump udsendt en regulær fordømmelse af afsløringen af skatteforholdene. Afsløringen betegnes som direkte ulovlig og en talsmand tager afstand fra metoden.

Kommer far til undsætning
Men nu kommer præsidentens søn af kød og blod, Donald Trump Junior, sin far til undsætning.

Sønnen takker ligefrem TV-værten Maddow for at have offentliggjort skatte-oplysningerne. Det er sket i et opslag på Twitter.

 

' Tak Rachel Maddow for at bevise overfor dine Trump-hadende følgere, hvor succesfuld Donald Trump er og at han betalte 40 millioner i skat, skriver Trump Junior i sit opslag på Twitter.

Ifølge sønnens opfattelse dokumenterer afsløringen nemlig, at farmand har betalt sin skat, som han skal.

Hvad med Rusland
Præsident Trump har i modsætning til sine forgængere nægtet at offentliggøre sine skatte-forhold, da han mener, at de ikke interesserer vælgerne.

Præsident Trumps tilhængere er - ifølge NBC News - enige i, at Donald Trump har betalt sin skat og at der er orden i sagerne.

Kritikere af præsident Trump er dog knap så begejstrede. De mener, at præsidenten stadig mangler at offentliggøre de seneste selvangivelser, som kan afsløre eventuelle økonomiske forbindelser til Rusland.

- Det Hvide Hus fortsætter med at tilbageholde oplysninger for at skjule finansielle forbindelser til russiske rigmænd og Kreml, siger Zac Petkanas, der er senior-rådgiver i Democratic National Committee.

Han fortsætter:

- Hvis de kan frigive nogle af oplysningerne, så kan de vel frigive alle oplysningerne.

Har han selv lækket
Andre kritikere påpeger, at Donald Trump meget vel selv kan have lækket oplysningerne. Han skulle således have valgt et år, hvor han har betalt særlig meget i skat.

Hverken far eller søn har kommenteret disse beskyldninger endnu.