Annonce:
Annonce:

Nu udløses spændingen: En tredje stjerne ville være som EM '92 igen

I dag uddeles de prestigefyldte Michelinstjerner i Norden

På billedet ses kokken Rasmus Kofoed på restauranten Geranium, som allerede har to Michelinstjerner. (Foto: Jens Dresling/Polfoto)
På billedet ses kokken Rasmus Kofoed på restauranten Geranium, som allerede har to Michelinstjerner. (Foto: Jens Dresling/Polfoto)
Annonce:
Følg Samfund

Nerverne sidder helt uden på kokkehuerne på flere af Danmarks bedste gourmetrestauranter i dag, hvor der uddeles Michelinstjerner i Norden.

Sidste år blev der for første gang uddelt stjerner til restauranter uden for København, nemlig Frederikshøj, Gastromé og Substans, som alle ligger i Aarhus.

En af årets helt store sensationer ville dog være, hvis en dansk restaurant for første gang nogensinde kunne komme op på den maksimale karakter, nemlig tre Michelinstjerner.

- Hvis en dansk restaurant får en tredje stjerne, er det større end EM i 92, siger redaktør hos Den Danske Spiseguide siden 1987, Bent Christensen, til Ekstra Bladet.

Alt skal svinge
De oplagte muligheder er de tre restauranter, som allerede i dag har to stjerner. Det er Aarø & Co (AOC), Noma og Geranium, som alle ligger i København.

Annonce:

- Jeg vil mene, at Geranium er en mulighed, siger chefredaktør for madmagasinet Gastro, Jesper Uhrup Jensen, om chancen for en tredje stjerne til en dansk restaurant.

- Altså jeg ville ikke satse penge på det, men chancen er da til stede, og den burde være stor. Noma er også en mulighed, men jeg tror bare ikke, at Noma laver den type mad, som Michelin kan forstå. Jeg tror, at Geraniums mad er mere appellerende, hvor Nomas er mere eksperimenterende. Så jeg tror mere på Geranium.

- Men Michelin vil kræve, at alt skal svinge. På Geranium får du 20 til 25 serveringer, og alt skal være til tre stjerner, siger Jesper Uhrup Jensen til Ekstra Bladet.

Det medgiver redaktøren hos Den Danske Spiseguide:

- Hvis man skal have en tredje stjerne må man ikke lave nogen fejl overhovedet. Hvis du eksempelvis spørger tjeneren om en ny flaske vin, og han så kommer ind og hælder vinen i et glas, som du allerede har vin i, så er det jo en utilgivelig fejl. Det svarer jo til ikke at kunne kende forskel på sine børn, siger Bent Christensen.

Annonce:

- Men vi håber da, at vi får en tredje stjerne i morgen.

Kong Hans mistede sin ene stjerne i 2015. (Foto: Jonathan Bjerg Møller/Polfoto)
Kong Hans mistede sin ene stjerne i 2015. (Foto: Jonathan Bjerg Møller/Polfoto)
 

Booket til den store guldmedalje
En tredje stjerne vil have en kolossal betydning for restauranterne. Forfængeligheden er én ting, men ud over det giver det øget fokus på restauranten, hvilket resulterer i et boost til økonomien, fordi der efterfølgende vil blive booket borde til den helt store guldmedalje, forklarer han.

Flere håber også på, at der bliver uddelt stjerner i den danske provins, men Jesper Uhrup Jensen frygter, at det ikke bliver tilfældet.

- Som jeg har hørt det på rygtestrøm og vandrør, så har de (Michelin, red.) ikke været ude og spise i provinsen i den grad, som man havde håbet på.

Annonce:

- Og så er der de evige forbiere. Eksempelvis Mielcke & Hurtigkarl på Frederiksberg, som ingenting har. De bliver forbigået hvert år. Det ville klæde dem at rette op på det. Og så er der Kong Hans, som mange taler om. De mistede jo en stjerne sidste år, og mange taler om, og tror på, at de får den tilbage i år, siger han.

Selv om Michelin ikke på forhånd gør opmærksom på deres besøg, får typisk mistanke om, når en engelsktalende person booker borde på deres restaurant flere dage i træk. Efter at have spist på restauranten over flere gange, giver de sig dog til kende, og her vil de typisk tale med restaurantens chefkok.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mette Frederiksen har svært ved at skelne mellem moral og dobbeltmoral
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: