Nu varsler DMI: Her kommer der kraftig regn og skybrud

DMI er ikke længere i tvivl. Danmark bliver ramt af kraftigt regnvejr

Arkivfoto: /ritzau/Martin Lehmann
Arkivfoto: /ritzau/Martin Lehmann
Følg Samfund

Det har ligget længe i luften, og DMI melder nu klart ud om det vejr, der rammer Danmark de næste dage.

Store dele af landet kan se frem til at blive ramt af kraftig regn og skybrud.

Sådan lyder det i et varsel, DMI har udsendt kort før middag onsdag.

Ifølge DMI kan hele det nordlige og østlige Danmark blive ramt af kraftig regn og skybrud, mens Fyn og og Jylland syd for Silkeborg og Aarhus 'kun' har risiko for at blive ramt af det voldsomme vejr.

 

Tidligere har DMI udtrykt usikkerhed om, hvor uvejret rammer, og de tør da heller ikke lægge sig endeligt fast på noget.

- Det er vores bedste bud indtil videre. Hvis vi bliver klogere, kan det godt være, vi laver det om, siger vagthavende meteorolog ved DMI, Henning Gisselø, til Ekstra Bladet.

Indtil videre er vejrtjenesten dog så sikker, at de altså har valgt at udsende et varsel.

Strækker sig over flere dage
DMI's varsel er for det nordlige Jylland gældende fra klokken 12 torsdag, mens det for Sjælland, Lolland-Falster og Bornholm er gældende allerede fra klokken 2 natten til torsdag.

Af DMI's varsel fremgår det, at det gælder frem til klokken 14 fredag, men det betyder ikke, at risikoen for voldsomt vejr er væk.

- Det er et spørgsmål om, at vi ikke kan lave det længere, så vi ender nok med at forlænge det, siger Henning Gisselø.

Hvis du synes det er slemt nu, så bare vent: Fremtidens uvejr bliver meget værre

Han fortæller, at uvejret allerede starter natten til torsdag, og at det derfra fortsætter i et par dage.

- Det er en situation, hvor der kommer meget vand, og det starter allerede i nat og løber så frem til lørdag formiddag. Og det vil være en situation, hvor der i perioder kan komme rigtig meget vand nogle steder, og så kan det ligesom holde en pause, inden det så genoptages, forklarer meteorologen.

Man skal derfor ikke regne med konstant regnvejr i mere end to døgn, men mere en masse regnvejr, som kan stige og falde i intensitet.

Intensitet falder og stiger
Det kraftige regn betyder, at DMI i perioder forventer mellem 25 og 35 mm på seks timer, mens der lokalt er risiko for skybrud med 15 millimeter regn på 30 minutter.

- Det vil ikke styrtregne i så lang tid, men det kan det gøre i en periode, for så at stilne lidt af, og så kan det så komme igen, siger Henning Gisselø.

Samlet set kan der i den østlige del af landet faldet op mod 50 millimeter regn i løbet af 36 timer.

På Fyn og den sydlige del af Jylland, hvor DMI ikke har varslet, er der en lille risiko for også at få kraftig regn, lyder det fra meteorologen.

- Det er ikke fordi det bliver tørvejr i det område, men intensiteten kommer måske ikke helt op på vores varslingskriterier, men vi holder øje med det og justerer det op, hvis det skal det, siger han.

DMI's varsel betyder blandt andet dårligt nyt for Roskilde Festival, som ligger i det område, hvor DMI har varslet om det voldsomme vejr, og her bliver der altså allerede natten til torsdag taget hul på det regnvejr, som ser ud til at fortsætte det meste af resten af festivalen.

Sådan så der ud på Roskilde Festival i 2007. Mange frygter, at noget lignende kan gentage sig med det kommende regnvejr. Arkivfoto: /ritzau/Bjørn Stig Hansen
Sådan så der ud på Roskilde Festival i 2007. Mange frygter, at noget lignende kan gentage sig med det kommende regnvejr. Arkivfoto: /ritzau/Bjørn Stig Hansen

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Vi indfører et nyt univers

SCORER

JACKPOT