Nu vender vejret: - Det kan godt blive heftigt

Det flotte, stabile vejr ser ud til at være under forandring i den kommende uge

Nu kommer regnen - måske. Redigering: Jonas J. Larsen
Følg Samfund

Har du gået og svedt på jobbet de seneste uger og ser frem til, at det langt om længe bliver din tur til at holde ferie i solen, skal du ikke pakke det vandtætte tøj alt for langt væk.

Den kommende uge ser nemlig ud til at byde på lidt anderledes vejr end det, vi har set hidtil.

Varmen slipper vi ikke for. Men til gengæld er der risiko - eller chance, om man vil - for at det kan blive en temmelig våd omgang.

- Specielt fra på tirsdag og fremefter, ser der ud til at kunne komme noget regn, siger Thyge Rasmussen, vagthavende meteorolog ved DMI, til Ekstra Bladet.

Han understreger dog, at det er usikkert, fordi det ligger en del dage frem i tiden.

- Det der kommer kunne godt være noget byge-agtigt. Så det vil ikke blive et landsdækkende regnvejr, men det vil mere falde som byger. Derfor er det også svært at sige, hvem der får og hvor meget, der kommer, siger han.

- Når det er byger på den her årstid, kan det vel godt blive temmelig kraftigt?

- Ja, der hvor det falder, kan det godt blive ret heftigt. For selvom der falder byger på tirsdag, kan vi godt komme op omkring 28 grader. Og når vejret er varmt, kan luften indeholde meget fugtighed. Så når bygerne dannes om sommeren, er der meget mere vand i dem end på koldere årstider, siger Thyge Rasmussen.

Om det vil føre til deciderede oversvømmelser er endnu usikkert, men der kan godt komme en del regn visse steder i næste uge. Arkivfoto: Mogens Flindt
Om det vil føre til deciderede oversvømmelser er endnu usikkert, men der kan godt komme en del regn visse steder i næste uge. Arkivfoto: Mogens Flindt
 

Stadig varmt
Selvom nedbørsmængden er usikker, er meteorologen rimelig sikker på, at vi får en lidt mere ustabil vejrsituation.

- Der er meget, der tyder på, at det bliver mere ustabilt, når vi når nogle dage frem. Men stadig med ganske høje temperaturer.

- Kan det godt ebbe ud i ingenting og ikke blive til noget regn, eller kan vi være sikre på, at fugten resulterer i regn?

- Der er altid en mulighed for, at det skubber sig en lille smule til den ene eller anden side, for det er ikke et stort område med byger. Så pludselig kan det måske ende med, at det lægger sig over Sverige eller Tyskland i stedet.

- Så dem, der går og glæder sig til regn, skal ikke glæde sig for tidligt, smågriner Thyge Ramussen.

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksen slipper med skrækken og lader andre tage skraldet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind