Nu vender vejret: Slut med sommergrader

Meteorolog ved DMI fortæller, at vejret fra næste uge ikke længere vil føles sommerligt. I stedet vil danskerne være generet af byger og hård vind

Der har været rig mulighed for at fange nogle solstråler de sidste par dage. Her nyder Johanne og Sara på 20 år solen på Bryggen i København. Foto: Stine Tidsvilde
Der har været rig mulighed for at fange nogle solstråler de sidste par dage. Her nyder Johanne og Sara på 20 år solen på Bryggen i København. Foto: Stine Tidsvilde

Lørdagen har stået på sol og høje sommergrader og resten af aftenen vil også kunne nydes udenfor.

Men hvis man ikke når ud for at nyde solstrålerne og de lune temperaturer, kan det meget vel være for sent, når næste uge rammer.

I løbet af søndagen vender vejret nemlig fra sommer til regn og blæst.

- Det bliver jo lidt af en forandring, forklarer vagthavende ved DMI Anja Bodholdt.

Hen på eftermiddagen søndag vil især vestjyderne blive ramt af enkelte byger og mere skyet vejr. Vinden vil ikke længere komme fra syd, men tiltager og drejer i stedet mod sydvest og vest.

- Vinden kommer fra syd nu, som trykker den lune luft over os. Men søndag vil det være sådan, at temperaturerne falder i løbet af eftermiddagstimerne, fortæller meteorologen.

Søndagen bliver dog stadig ganske fin for fynboerne og sjællænderne.

Vestenvindsvejret
Mandag åbnes der op for vestenvindsvejret, og de lavere temperaturer får vi at mærke mandag og tirsdag. I løbet af de to dage vil temperaturerne falde stødt.

Mandag forventes der mest tørvejr, men tirsdag begynder dråberne at falde.

Regn og blæst
Tirsdag vil regnen for alvor ramme med byger mange steder i landet. Det vil være værst først på tirsdagen, mens det vil klare op i løbet af dagen.

Onsdag bliver kold og blæsende. Vinden vil være jævn til hård.

- Det, der ødelægger vejret, er vinden. Den kommer til at være generende. Det vil være omkring de 15 grader, så det vil ikke føles sommerligt.

- Det er en uge, der byder på lidt af hvert, mener den vagthavende ved DMI.