Nu vil Facebook lave en 'synes ikke om'-knap

Efter krav fra brugere i årevis, arbejder Facebook nu på at lave en tommelfinger, der peger nedad

En mulighed som denne kan måske blive en del af Facebook i fremtiden. (Grafik: Facebook)
En mulighed som denne kan måske blive en del af Facebook i fremtiden. (Grafik: Facebook)

Nærmest lige siden Facebook for første gang introducerede 'like'-knappen, der på dansk er kendt som 'synes godt om', har der været et krav fra brugerne om, at det sociale medie også skulle lave en modsatrettet knap til de opslag, man ikke bryder sig om.

Og nu er der måske godt nyt på vej til alle dem, der hungrer efter en nem måde at kunne vise sin utilfredshed over et opslag på Facebook. Det skriver CNN.

Således arbejdes der i øjeblikket på højtryk for at lave en 'dislike' eller 'synes ikke om'-knap til det populære sociale medie, meddeler grundlægger Mark Zuckerberg.

- Vi har en idé, som vi bliver klar til at teste snart, og alt efter hvordan det går, vil vi lancere det mere bredt, lød det i forbindelse med åbent møde i Facebooks hovedkvarter tirsdag.

'Overraskende kompliceret'
Ifølge Zuckerberg er det at lave noget så simpelt overraskende kompliceret, men nu er firmaet langt om længe snart klar til at opfylde de mange krav.

Facebook havde ellers tøvet med at lancere en 'dislike'-knap, men de har nu indset, at folk har brug for at udtrykke empati på opslag, der indeholder dårlige nyheder.

- Ikke alle øjeblikke er et godt øjeblik, tilføjede Zuckerberg.

Zuckerberg har tidligere luftet ideen om et alternativ til 'synes godt om', hvor han ligeledes understregede, at det ikke skulle kunne give brugerne en mulighed for at synes dårligt om en lykkelig begivenhed, men snarere noget, der kunne bruges i forbindelse med noget, hvor man skulle kunne udtrykke medfølelse.

Se også: 'Dislike'-knap på Facebook under overvejelse

Den nærmere udformning af den kommende funktion er endnu ikke blevet offentliggjort.

Den 31-årige Facebook-grundlægger er tidligere blevet kåret som verdens mest magtfulde menneske indenfor forretning og medier. Han menes at have en formue på omkring 250 milliarder kroner.

Facebook havde i marts i år 1,44 milliarder aktive brugere.

Facebook-grundlægger Mark Zuckerberg ser ud til at bøje sig for brugernes pres. (Arkivfoto: AP)
Facebook-grundlægger Mark Zuckerberg ser ud til at bøje sig for brugernes pres. (Arkivfoto: AP)
 

59 kommentarer
Vis kommentarer