Ny afsløring: Saudi-diplomat spredte også panik på Rigshospitalet

Både patienter og personale på Rigshospitalet har måtte leve med saudi-ambassadørs uforskammede opførsel. Hospitalsdirektør erkender, der har været problemer

Følg Samfund

Kender du til familien og opholdet på hospitalerne? Skriv til os på 1224@eb.dk /sms til 1224 (koster alm sms-takst).

Det var ikke kun på Hvidovre Hospital, at sygeplejersker, læger og patienter har måtte finde sig i at blive tyranniseret af den saudiske ambassadør. Ekstra Bladet kan nu også afsløre, at familien hærgede på Riget:

- Familien var der meget og havde også en tjenestepige løbende, og der var ingen tvivl om, at de var noget særligt og fik en behandling, som vi andre pårørende ikke fik.

- De fik eksempelvis mad og milkshake, og så spiste de af patienternes frugt, selv om der stod kun for patienter, og de kunne også gå igennem døre, der ellers kun er forbeholdt læger og sygeplejersker, siger vedkommende, der ønsker at være anonym af hensyn til familiemedlemmet, der stadig er indlagt.

Overlæge: Særbehandling var ikke gået hos mig

Også personalet har måtte finde sig i at blive kostet rundt og blive behandlet uforskammet:

- De har opført sig så grænseoverskridende over for os. Jeg har aldrig oplevet noget lignende. Det har været meget hårdt at have dem på afdelingen, fortæller et personale tæt på saudi-ambassadørens mor, der af frygt for at miste sit job ønsker at være anonym.

Hun fortæller, at saudi-ambassadøren og hans følge af pårørende har behandlet læger og sygeplejersker som tjenestefolk. Behandlingen har været så grov, at hospitalsdirektøren på Rigshospitalet personligt har måtte mødes med saudi-diplomaten og hans pårørende.

- Jeg har selvfølgelig haft møder med de pårørende om, hvordan man skulle tale til personalet. Der har vi talt om, hvordan kontaktform og tone skal være. Det gør vi med alle pårørende, hvor vi synes, der er grund til det, siger hospitalsdirektør Jannik Hilsted fra Rigshospitalet.

Personalet har imidlertid fortalt Ekstra Bladet, at familien ufortrødent fortsatte den uhøflige opførsel efter møderne med Rigshospitalets ledelse. Angiveligt har læger og sygeplejersker fået at vide, at de skulle være meget imødekommende.

Saudi-skandalen: DF kræver minister-redegørelse

- Hvorfor skal personalet finde sig i den uhøflige tone?

- Det kan man altid diskutere, for der er forskellige behov i forskellige situationer hos forskellige patienter. Der er jo nogle forløb der er glatte, og så er der er andre, der er komplicerede. Og det her har været et kompliceret forløb.

- Der er nogle patienter, der lettere at have med at gøre end andre, og de her pårørende har bestemt ikke været specielt nemme. Der har været mange diskussioner med dem. Rigtigt mange, siger Jannik Hilsted.

Ekstra Bladet har flere gange henvendt sig til Saudi Arabiens Ambassadør, Mohammed Ibrahim Al-Agail for at få hans svar på anklagerne om dårlig opførsel, men han har ikke svaret på vores henvendelser.

Afsløring: Hospitalsdirektør med frue til middag i Saudi-palæ

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

14,8 millioner kroner blev samlet ind på en time