Ny farlig skønheds-trend: Det her skal du aldrig bruge Coca Cola til

En ny farlig trend, hvor man smører hele sin krop ind i Coca Cola for at blive mere solbrun breder sig med lynets hast - men det er en meget dårlig og sundhedsfarlig ide

I forbindelse med en ny farlig trend bruger flere og flere nu Coca Cola som et middel til at blive hurtigere og mere solbrun. Men det er altså meget sundhedsfarligt. (Foto: AP)
I forbindelse med en ny farlig trend bruger flere og flere nu Coca Cola som et middel til at blive hurtigere og mere solbrun. Men det er altså meget sundhedsfarligt. (Foto: AP)
Følg Samfund

Sidste år begyndte en ny farlig trend i Storbritannien med at smøre sig ind i Coca Cola for at blive mere solbrun, og nu breder trenden sig igen med lynets hast. Det skriver flere britiske medier, der nu advarer mod den sundhedsfarlige trend.

Flere og flere er hoppet på skønheds-trenden og smører hele deres krop fra top til tå ind i Coca Cola, før de bevæger sig udendørs for at blive solbrune. Det bruger simpelthen Coca Cola som et slags solbrun-forstærkende middel.

Det lyder umiddelbart som et helt uskyldigt lille skønheds-trick. Men der er altså alvorlige sundhedsfarlige aspekter ved den nye trend. Det forklarer hud-eksperten  Andy Millward til den britiske avis Metro:

- Jeg kan næsten ikke fatte den stupiditet, man nogen gange finder på internettet. Hvem i alverden med bare en lille smule hjerne kan finde på at smøre sig ind i Coca Cola som en slags solmiddel. Og så oven i købet samtidigt mene, at det er en god ide, forklarer Andy Millward, der tilføjer, at Coca Coca har et højt niveau af syre, der kan være ekstremt farligt for huden, især hvis man smører det på huden og bagefter udsætter huden for solskin. Coca Cola ødelægger nemlig hudens naturlige beskyttelses funktioner og gør huden mere modtagelig for de skader som sollys kan forårsage.

- At gå ud i solen uden sol-beskyttelse er farligt, men at smøre din hud ind i noget, der vil accelerere de skadelige faktorer er simpelthen en meget dårlig ide.

Det er overhovedet ikke nogen god ide at smøre sin krop ind i Coca Cola for at blive mere solbrun. (foto: AP)
Det er overhovedet ikke nogen god ide at smøre sin krop ind i Coca Cola for at blive mere solbrun. (foto: AP)
 

Fitnessmagazine.com advarer også mod brugen af Coca Cola som middel til at blive mere solbrun.

Her skriver hud-eksperten Mona Gohara.

- En hurtig søgning på google viser, at nogle få reality-stjerner i Storbritannien anbefaler at bruge Coca Cola ud fra den antagelse, at kombinationen af coca cola og sololie vil gøre, at du bliver hurtigere solbrun. Men der er ikke nogen videnskabelige fakta, der bakker op omkring en sådan påstand.

- Det er rigtigt, at Coca Cola har en brunlig farve, der måske kan frembringe en slags solbrun glans. Og ja. Coca Colas syre kan medvirke til, at du bliver hurtigere solbrun. Men som hudlæge kan jeg kun sige en ting. Drop det. Det er en enkeltbillet til at udvikle kræft og rynker, siger Mona Gohara.

Den seriøse avis Independent.co.uk skriver også om problematikken og tilføjer, at den britiske del af firmaet Coca Cola er kommet med en udtalelse, der adresserer problemet:

- Selv om vi elsker Coca Cola, vil vi ikke anbefale, at man bruger det som en slags sol-creme. Der er overhovedet ikke nogen form for solbeskyttelse i Coca Cola. Det er en drik.

Selv den britiske del af firmaet Coca Cola har officielt udtalt: Coca Cola er ikke sololie. Det er en drik. (foto: AP)
Selv den britiske del af firmaet Coca Cola har officielt udtalt: Coca Cola er ikke sololie. Det er en drik. (foto: AP)
 

 

 

 

 

 

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvordan synes Mette Frederiksen selv, det går?