Ny fejl: Færre tog på belastet S-togslinje

Fejl på signalsystem rammer travl s-togslinje. Kun A-toget kører 2. maj til 3. juni

Arkivfoto: POLFOTO
Arkivfoto: POLFOTO

Der kommer til at køre færre S-tog mellem Hillerød og Køge i perioden 2. maj til 3. juni, da linje E er aflyst på grund af fejl på et signalsystem i Hillerød og Holte.

Det skriver Banedanmark på sin hjemmeside.

Samfund Banedanmark forlænger test af milliard-system i over et år: Svigter alligevel pendlere

Linje A kommer til at være det eneste tog, der kører på strækningen. Det vil køre hvert tiende minut og stoppe ved alle stationer.

Som passager kan man derfor godt regne med at skulle bruge ekstra tid på rejsen.

Sammen med leverandøren af signalanlægget, Simens, har Banedanmark fundet fejl i et signalanlæg, når togene kører til og fra opstillingssporene i Hillerød og Holte, oplyser Jan Schneider-Tilli, programdirektør i Banedanmarks Signalprogram.

- Det har været nødvendigt at spærre disse spor, og tog kan derfor ikke parkeres de rigtige steder i forhold til køreplanens fulde afvikling.

- Vi beklager meget generne for passagerne, siger han.

Planlagte tog-aflysninger hele ugen. (Foto: Jens Dresling) Samfund Nyt signalsystem: Flere tog aflyst og forsinket

For at få systemet til at fungere igen skal systemets software opdateres, hvorefter udvikling og godkendelse af systemet vil tage cirka fem uger, oplyser programdirektøren.

Ifølge Banedanmark vil det nye signalsystem kommer til at give et stort løft for togtrafikken, når systemet først er kommet helt op at køre.

Som passager kan man forvente flere toge til tiden og kortere rejsetid på visse strækninger som følge af det nye signalsystem.

5 kommentarer
Vis kommentarer