Ny forskning: Derfor foretrækker mænd kurvede kvinder

En markant kurve over bagdelen giver kvinder fordele under en graviditet, hvilket har tryllebundet vores mandlige forfædre

Bagdele som Kim Kardashians er populære blandt mænd. (Video: Splash)

Nu har forskere fundet en forklaring på, hvorfor mænd er vilde med kvinder som for eksempel Kim Kardashian, Nicki Minaj og Beyoncé, som med deres store bryster og ditto bagdele har været med til at skabe hype omkring den kurvede kvindekrop.

Årsagen er at kvinder, som har en kurve på 45 grader over numsen, har haft fordele i løbet af en graviditet i vores forfædres tid. Det er konklusionen fra en forskningsgruppe fra Bilkent University i Tyrkiet, skriver Daily Mail.

 

Foto: Target Press Underholdning Kæmpegalleri: Her er de vildeste kendis-baller

Kvinder uden den markante kurve har derimod haft større risiko for at døje med muskeltræthed og skader, forklarer Dr David Lewis fra Bilkent University.

- Derfor har fortidens kvinder med denne kurve været i stand til at søge efter føde længere ind i graviditeten samtidig med, at de har kunne gennemførre flere graviditeter med nedsat risiko for rygmarvsskader, siger Dr David Lewis.

Sex & samliv Danmarks bedste bagdel: Sådan får du en vinder-røv

Sammenlagt har disse egenskaber hos fortidens kvinder gjort dem attraktive for mænd, da det har givet kvinderne en evolutionær fordel. For uden den markante kurve vil presset på kvindernes hofter i løbet af en graviditet øges med næsten 800 procent, hvilket vil gøre dem mere immobile og øge risikoen for helbedsproblemer.

Vil du også have en stor bagdel som eksempelvis Kim Kardashian? Så se med her.

Som en del af forskningsprojektet viste forskerne silhuetter af kvinder med forskellige slags kurver til 300 mænd, som derefter skulle vurdere hvilke slags silhuetter, de fandt mest attraktive. De fleste mænd foretrak de silhuetter med den markante kurve på 45 grader.

Denne konklusion kommer ifølge Dr David Lewis muligvis som en overraskelse for flere mænd, da deres opmærksomhed i virkeligheden er mere fokuseret på kurven ved kvindernes rygsøjle end deres numser.

Se billeder af kurvede kvinder i galleriet øverst i denne artikel. Klik på pilen for at se billederne efter videoklippet.

Ifølge forskere går Kim Kardashians lille pige en lys fremtid i møde. (Foto: All Over Press) Samfund Store numser giver kloge børn

1 af 6 Kim Kardashians kurver er også meget populære. Foto: All Over Press/AMELIA ARCUS
2 af 6 Beyoncé. Foto: AP/Rob Hoffman
3 af 6 Jennifer Lopez. Foto: All Over Press
4 af 6 Iggy Azalea. Foto: AP/Chris Pizzello.
5 af 6 Irina Babenko. Foto: PRIVATFOTO
6 af 6 Rapperen Nicki Minajs kurvede bagdel er et hit hos mænd. Foto: Planet Photos
20 kommentarer
Vis kommentarer