Ny kampagne: Politiet på jagt efter disse bilister

Fra mandag vil politiet jagte en bestemt type bilister - dem der ikke holder afstand

Fartkontrol på Randersvej mellem Mørke og Randers. (Arkivfoto: Nikolaj Svennevig/ Polfoto)
Fartkontrol på Randersvej mellem Mørke og Randers. (Arkivfoto: Nikolaj Svennevig/ Polfoto)

Fra mandag den 14. november til og med søndag den 20. november gennemfører politiet en koordineret indsats mod bilister, som ikke kan finde ud af at holde afstand i trafikken.

Det oplyser Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

Kampagnen er udarbejdet i samarbejde med Vejdirektoratets kampagne 'Hold afstand'.

- Uopmærksomhed er en faktor i cirka en tredjedel af alle dødsulykker, og det er desuden et af de tre hovedområder, som Rigspolitiet har udpeget i den nye nationale færdselsstrategi, lyder det i pressemeddelelsen.

Se også: Husk at holde afstand – ellers kan det blive dyrt

Kan redde liv
Opmærksomhed og afstand kan redde menneskeliv, når det kommer til tæt trafik.

- Tilstrækkelig afstand vil i de fleste tilfælde svare til 2 sekunder i tidsafstand i normalt føre, hvis man er en erfaren bilist, oplyser Vejdirektoratet i pressemeddelelsen.

- Nogle steder kan man bedømme afstanden ved hjælp af afstandspile på motorvejen. Der skal være to pile synlige mellem din bil og bilen foran, for at afstanden er stor nok. Symbolerne bliver dog brugt på udvalgte steder på motorvejene, hvor der kan forventes ensartet hastighed.

Irriteret
Trafikantundersøgelsen, som Vejdirektoratet lavede i 2015 påpeger, at det der mest irriterer bilisterne er, at andre ikke holder afstand i trafikken.

I 2015 blev 3 personer dræbt, 42 kom alvorligt til skade og 57 kom lettere til skade ved bagendekollisioner på motorvejen. I alt skete der 69 bagendekollisioner med personskade i 2015 på motorvejene, fordi der ikke var holdt afstand, jævnfør tal fra Vejdirektoratet.

Sådan holder du afstand

Det kan være svært at regne ud, hvor langt der er op til bilen foran dig, men et godt tip er, at man tæller sekunder, når bilen foran for eksempel passerer en lygtepæl. Der skal gå to, før du selv passerer pælen.

En anden tommelfingerregel er, at afstanden til forankørende målt i meter skal være hastigheden divideret med to. Altså, bør afstanden være 50 meter, hvis du kører med 100 km/t.

Og det er aktuelt at holde øje med afstanden, for allerede i næste uge vil politiet gå på gaden med ekstra kontrol af uopmærksomhed og afstand.

Se også: Sindssyg kørsel: 18-årig mister kørekortet efter kun én dag

kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Nanna Cecilia Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen