Ny konkurs i hjemmeplejen rammer ældre

Et privat plejefirma er gået konkurs i Slagelse Kommune, hvor 72 borgere nu må finde nye hjemmehjælpere

Det hører ikke længere til sjældenhederne, at en privat udbyder af hjemmepleje må slukke støvsugeren, droppe besøgene hos de ældre og dreje nøglen om.

Senest er hjemmeplejefirmaet Tammys Hjemmepleje APS i Slagelse Kommune gået konkurs. Det skriver fagforbundet FOA i en pressemeddelelse.

Konkursen rammer 72 borgere i Slagelse Kommune. Ifølge FOA's optælling har konkurser i hjemmeplejen i Danmark fået konsekvenser for mindst 8300 borgere de seneste år.

- Hver eneste konkurs er historien om ældre borgere, der kastes ud i usikkerhed, og ansatte, der får gulvtæppet trukket væk under sig. Det skal stoppes.

- Vi er nødt til at få nye og klare retningslinjer for den private ældrepleje, siger formanden for FOA, Dennis Kristensen.

Konkursen i Tammys Hjemmepleje kom med kort varsel, fordi virksomheden ikke længere kunne betale det, den skyldte. Lukningen stod klart, efter at skifteretten tirsdag afsagde dom i sagen.

Så sent som i februar gik et andet plejefirma konkurs. Da var det virksomheden Vitapleje, der måtte lukke. Vitapleje opererede i flere kommuner i hovedstadsområdet.

5 kommentarer
Vis kommentarer