Ny krigserklæring mod Totalkredit

BRFkredit bejler til utilfredse Totalkreditbanker

Hør Peter Jeppesen forklare sagen her

 

Rammer bidragssatserne dig hårdt? Vi vil gerne fortælle din historie. Skriv til os på mail: gebyrgrib@eb.dk

Det Jyske Bank-ejede realkreditselskab, BRFkredit, stikker nu endnu en kile ind i det allerede krakalerede samarbejde mellem de omkring 60 mindre banker i Totalkreditsamarbejdet.

Flere af disse banker er begyndt at oprette deres egne boliglån i direkte konkurrence med Totalkredit, og dem vil BRFkredit meget gerne samarbejde med, siger Carsten Tirsbæk, adm. direktør i BRFkredit til Ekstra Bladet.

– Hvis der er nogle af de banker, der er interesseret i at finansiere disse lån med realkredit, så kan de bare ringe, Carsten Tirsbæk.

BRFkredit og Jyske Bank går nu direkte efter struben på Totalkredit. Det sker med en række attraktive tilbud til de rasende kunder i Totalkredit, der ønsker at flytte. Foto: JP Samfund - 2. mar. 2016 - kl. 08:30 BRFkredit sænker gebyrer med 5000 kr.

Se også: Nu skal Nykredit forklare sig for Folketinget

Det er bl.a. banker som Sparekassen Kronjylland, der netop har meldt ud, at det er nødvendigt at have andre muligheder end Totalkredit-lån på hylderne til boligejerne.

- I første omgang lancerer vi et boliglån, der er et reelt alternativ til de flekslån, der med den seneste prisændring fra Totalkredit er steget mest. Derudover vil vi fremadrettet kigge på andre muligheder for at skabe attraktive alternativer for vores kunder, siger Jan Salling, presseansvarlig i Sparekassen Kronjyllland.

Han vil ikke udelukke, at et samarbejde med BRFkredit kan komme på tale.

- I første omgang har vi kapital selv med et indlånsoverskud på tre milliarder kr. Men vi udelukker ikke noget, og vi vil kigge på de muligheder, der er.

Det er imidlertid langt fra alle de små banker, der selv har kapital nok til at gå i gang med boligudlån i stor målestok. Og det er bl.a. dem, som BRFkredit nu rækker en hånd ud til.

– Alle  banker er velkomne til at tage en snak med os. De kan tilbyde deres lån, som de så får finansieret hos BRFkredit. Det betyder, at de beholder hele kundekontakten. Det er den samme model, som vi har brugt tidligere i forhold til f.eks. Jyske Bank. Den kan komme op og køre i løbet af en uge, siger Carsten Tirsbæk.

Ifølge John Norden, mybanker, er udspillet endnu et hårdt slag mod Totalkredit.

– Det er super alvorligt. Nu krakelerer det hele. Nu begynder de små banker at gå efter Totalkredits kernekunder, på samme måde som Jyske Bank gjorde for et par år siden, da de brød med Totalkredit. Det er simpelthen den perfekte storm og en situation, der er helt ude af kontrol, siger John Norden.

Rammer bidragssatserne dig hårdt? Vi vil gerne fortælle din historie. Skriv til os på mail: gebyrgrib@eb.dk

44 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere