Ny krise: Op mod 12.000 om dagen risikerer at dø af sult under corona

Coronapandemien udvikler sig fra sundhedskrise til global sultkrise, advarer udviklingsorganisationen Oxfam

Coronapandemien kan udløse en global sultkrise, der blandt andet vil ramme Yeme og Syrien hårdt, advarer udviklingsorganisationen Oxfam Ibis. (Arkivfoto). Foto: Khaled Abdullah/Reuters
Coronapandemien kan udløse en global sultkrise, der blandt andet vil ramme Yeme og Syrien hårdt, advarer udviklingsorganisationen Oxfam Ibis. (Arkivfoto). Foto: Khaled Abdullah/Reuters
Følg Samfund

Op mod 12.000 om dagen.

Så mange mennesker risikerer at dø af sult i kølvandet på coronapandemien, når vi når udgangen af 2020.

Det vurderer udviklingsorganisationen Oxfam Ibis i en ny rapport, der er lavet på baggrund af tal fra FN's World Food Programme.

Ifølge FN's tal vil 121 millioner mennesker presse ud i sult på kriseniveau - udelukkende på grund af de afledte effekter af coronakrisen.

Ifølge rapporten fra Oxfam Ibis står verden over for en sultkrise, der i værste fald kan koste flere liv end selve coronapandemien.

Da pandemien var på sit højeste i april, var det daglige dødstal på globalt niveau omkring 10.000.

Ifølge Oxfam Ibis er det blandt andet bevægelsesbegrænsninger, tab af jord og stigende fødevarepriser, der gør, at tusinder af mennesker risikerer at dø af sult i kølvandet på coronakrisen.

- Man har sagt, at coronakrisen ikke skelner mellem rig og fattig, men det er ikke rigtigt. De nye tal viser endnu engang, at konsekvenserne af pandemien rammer verdens fattigste hårdest, siger Kristian Weise, generalsekretær i Oxfam Ibis.

Rapporten peger på de ti steder i verden, hvor fødevarekrisen er mest alvorlig, og hvor pandemien gør den værre. Det er blandt andet Yemen, Syrien og Sahel-regionen i Vestafrika.

- Allerede inden pandemien var antallet af mennesker, der sulter, stigende. Nu står vi over for en ekstrem situation med hungersnød, siger Kristian Weise.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Langt de fleste pampere ender heldigvis med at blive drivvåde