Annoncørbetalt indhold Hvad er Annoncørbetalt indhold?
Annonce:
Annonce:

Ny lov på vej til 1,5 mio. danskere: Kollegaer og chefen kan afsløres anonymt

Tusindvis af danskere vil inden for de næste par år få et værktøj, der skal hjælpe dem og deres arbejdsgivere – til at gøre op med svindel og chikane. Bliver du selv en vigtig brik i kampen for en tryg og fair arbejdsplads?

Annonce:
Følg Samfund

Du ser noget på arbejdspladsen, du ikke burde have set. Noget, du ved er forkert – måske endda decideret ulovligt.

Nu ønsker du måske, at du ikke havde set det, for hvad gør du, når din viden pludselig er bevismateriale?

Du har måske tidligere læst om den kommende lov, som skal forpligte en lang række danske virksomheder og organisationer til at få en såkaldt whistleblower-ordning.

Den kommer til at ramme dig eller folk du kender, som er en del af arbejdspladser med mindst 50 medarbejdere.

Dem er der mere end 10.000 af i Danmark, og hele 1,5 mio. danskere får ifølge Danmarks Statistik mulighed for at bruge den lovpligtige whistleblower-ordning, når loven træder i kraft. Det sker senest i december 2023, men kan også ske tidligere, hvis Folketinget handler hurtigt.

Sådan fungerer ordningen
Den kommende lov vil kræve, at din arbejdsplads som virksomhed og organisation får et værktøj, der som medarbejder gør dig i stand til at rapportere forkerte og ulovlige handlinger på arbejdspladsen – helt anonymt.

Men hvordan gør man det, når det ikke ligefrem er lette kollegiale samtaleemner, der er tale om her?

Når så mange danskere skal lære den nye lov at kende, skal der selvfølgelig være et nemt værktøj til formålet. Det kan eksempelvis være en software, som alle medarbejdere har adgang til. Her kan du skrive, hvad du har set eller oplevet, og din anmeldelse vil herefter anonymt gives videre.

Du vil både modtage en bekræftelse på, at din anmeldelse er modtaget, og senest tre måneder efter vil du også få besked om, hvad der er gjort for at tage hånd om problemet.

Hvad kan jeg indberette?
Det korte svar på spørgsmålet er: alt.

I hvert fald alt, der ikke bør finde sted på en arbejdsplads. Her får du et par eksempler:

  • Det er hørt før, at medarbejdere ’tager af kassen’. Det er slet og ret tyveri, og det er selvfølgelig strafbart – hvis det bliver opdaget. Det kan du sørge for, at det gør. Hvis du har set eller ved, det er sket, så skal du bare bruge whistleblower-ordningen, hvilket sætter gang i processen med at få synderen fanget og stillet til ansvar.
     
  • Sexisme på arbejdspladsen er et vigtigt tema, som der har været stort fokus på i den seneste tid. Ser du chefen eller en kollega være for pågående eller decideret grænseoverskridende over for en anden medarbejder, kan det nogle gange være svært at vide, hvordan du skal reagere. Med den kommende whistleblower-ordning har du mulighed for at indberette den person, der krænker.
     
  • I flere store virksomheder, og særligt hos bankerne, har man set problemer med hvidvask. Hvis du opdager eller hører om en eller flere personer, som står bag hvidvask af penge, vil du kunne hjælpe med at sætte en stopper for det ved at indberette det gennem whistleblower-ordningen, der kommer på din arbejdsplads.

Eksempler på hændelser, du kan rapportere

- Hvidvaskning af penge

- Tyveri

- Bestikkelse

- Svindel med tilbud

- Regnskabssvindel

- Skattesvig

- Sexisme

- Ligestilling

- Nepotisme

- Uretfærdig behandling

- Chikane

- Mobning

- Vold

- Andre sager om svig og almindelige lovovertrædelser

Læs mere på D4

 

Derfor skal du ikke tøve
Du har ingen grund til at være nervøs for, om en indberetning får konsekvenser for dig selv, når det hele er anonymt. Det skal være let at bruge, og du kan for eksempel se ordningen blive implementeret på din arbejdsplads gennem en software, som du nemt kan bruge, og som sørger for at sagen kommer videre.

Din arbejdsplads har også gavn af din indberetning - uanset om det er dårlig kultur, som fx. sexisme eller mobning, eller konkrete lovbrud det drejer sig om. Enten kommer I den dårlige kultur til livs, eller din arbejdsplads undgår at tabe penge på svindel, tyveri eller noget helt tredje.

Mulighederne er nemlig – desværre – mange, og der er rigeligt med eksempler rundt omkring i Danmark på, at den kommende whistleblower-ordning nok skal blive aktuel for rigtig mange danskere.

Måske du allerede nu kender til en sag, der kunne indberettes? Så skal du ikke tøve med at tage fat i din chef. For selvom loven endnu ikke er helt på plads, står intet i vejen for at indføre en whistleblower-ordning allerede nu.

Om D4’s løsning til whistleblower-ordningen

D4Whistler er navnet på den software, der kan hjælpe din arbejdsplads med at etablere en whistleblower-ordning.

Det er en elektronisk platform, som giver fuld anonymitet og overholder GDPR-reglerne.

Med D4Whistler kan du indberette til din arbejdsgiver eller virksomhedens repræsentant, for eksempel en advokat eller en revisor.

 D4Whistler kan opsættes på få timer, og derefter kan medarbejderne altid indberette sager. Og det er en software, som kan tilpasses alle virksomheder, afslører direktør i D4, Niels-Richard Christensen:

- Vi har lavet en løsning, der tilpasser sig den enkelte virksomheds behov. Uanset om man vælger virksomheden eller en repræsentant til at modtage sagerne, kan D4’s software følge med.

Der er dog mere arbejde i ordningen, end bare at anskaffe sig en software, understreger direktøren:

- Essensen er, at der kommer en lovgivning, som ser enkel ud – men som rummer SÅ mange beslutninger og overvejelser. Det er ikke noget, man bare får overstået på en dag – selvom softwaren kun tager kort tid at opsætte. Det er processen før og efter, der koster kræfter.
Det er derfor godt givet ud, at din arbejdsplads allerede nu begynder at overveje mulighederne.
Læs mere om D4Whistler her.

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
A-kraft i baghaven - manges haver står klar
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: