Ny mystisk ø ved Bermuda-trekanten: Folk bliver bedt om at holde sig væk

Den nye ø er på få måneder blevet skabt i havet ud for staten North Carolina i USA ved Cape Point på øen Hatteras

Her ses den helt nye ø, der nu har fået øgenavnet Shelly Island. (Foto: Privatfoto)
Her ses den helt nye ø, der nu har fået øgenavnet Shelly Island. (Foto: Privatfoto)

Bermuda-trekanten har altid været omgivet af mystik, fordi der gennem tiderne er sket mange skibsforlis, flystyrt og lignende, hvor man ikke umiddelbart har kunnet finde nogle begrundelser for ulykkerne. Nu er der kommet endnu et mystisk skær over den berømte Bermuda-trekant, der strækker sig mellem Bermuda, Florida og Puerto Rico. På ganske få måneder er der nemlig opstået en helt ny ø ud for staten North Carolina i USA ved Cape Point på øen Hatteras. Øen dukkede så småt op af havet i foråret, men er nu allerede 1,6 kilometer lang og har en bredde som tre fodboldbaner. 

Det skriver det lokale medie The Virginian-Pilot fra staten North Carolina i USA, og historien er fulgt op af store medier som  Daily Express, The Sun og Metro.

Den lille ø har allerede af de lokale fået øgenavnet Shelly Island, fordi der er store mængder muslingeskaller på øen. Men lokale eksperter beder folk om at holde sig væk fra øen, fordi det kan være ekstremt farligt at forsøge at gå eller svømme ud til øen, der kun ligger ca. 45 meter fra Cape Point.

(artiklen fortsætter under billedet)

Sådan så Cape Point ud i 1999. Dengang var der ikke nogen ø ud for Cape Point. (foto: AP)
Sådan så Cape Point ud i 1999. Dengang var der ikke nogen ø ud for Cape Point. (foto: AP)

Bermuda-trekanten: Teorierne om det store mysterium

Store hajer og voldsom strøm
Der er nemlig blevet observeret store hajer og masser af rokker, der på grund af deres giftige haler også kan være farlige, hvis man kommer for tæt på dem. Derudover siger eksperterne, at strømmen i vandet mellem Cape Point og den ny ø er usædvanlig stærk. Eksperterne mener i øvrigt, at det er den stærke strøm, der har været medvirkende til at skabe øen.

- Folk skal ikke forsøge at gå eller svømme over til øen, advarer Dave Hallac, der er chef for overvågningen af Cape Hatteras kystlinie.

Og den lokale Bill Smith, der er præsident for North Carolinas Beach Buggy Forening, advarer også kraftigt mod det forræderiske farvand ved den nye ø, der også er et meget populært sted for lystfiskere.

- Store fiskekroge fra årevis med lystfiskeri ligger på havbunden. Der er set adskillige hajer i vandet og store rokker, der er på størrelse med kølerhjelmen på en lastbil. Vi er selvfølgelig nervøse for eventuelle haj-angreb, men vi er mere bekymrede over, at folk vil drukne i vandet med den kraftige strøm, siger Bill Smith til The Virginian-Pilot.

Fly forsvandt i havet
Bermuda-trekantens lumske farvand har fået endnu et 'mysterie' i en lang række af mysterier i området. Det er ikke mere end en måned siden, at et fly af mærket MU-2B fløj fra Puerto Rico mod Florida, da flyvelederne i Miami pludselig mistede radar- og radiokontrol med det lille fly. Det skriver blandt andre Fox News. To voksne og to børn var ombord på flyet, der angiveligt er styrtet i havet. Der er nemlig senere blevet fundet vraggods fra det efterlyste fly. Det bekendtgjorde den amerikanske kystvagt på twitter.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Seneste nyt

En del gerningsmænd synes at gå fri

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.