Ny opdatering til Pokémon Go: 'Spillet kan få nyt liv'

En stor opdatering til det populære Pokémon Go spil er netop blevet lanceret. Opdateringen kan få flere til at jagte de virtuelle Pokémons igen, mener spilekspert

En ny opdatering til Pokemon Go kan give spillet nyt liv, mener spilekspert. Foto: AP
En ny opdatering til Pokemon Go kan give spillet nyt liv, mener spilekspert. Foto: AP

Pokémon Go var sommerens helt store trend, og overalt i det danske bybillede kunne man hver dag spotte massevis af mennesker med blikkene stift rettet mod deres smartphones, imens de forsøgte at fange de små, virtuelle væsener i gader og stræder.

Antallet af daglige brugere af spillet er dog faldet drastisk hen over efteråret og vinteren, men nu kan en ny opdatering måske sætte fut i spillets popularitet igen.

Ved midnat opdaterede firmaet bag Pokémon Go, Niantic, nemlig spillets server og låste op for over 80 nye Pokémons, som fra i dag kan fanges verden over. På den måde kan de brugere, der allerede har fanget alle Pokémons i spillet, nu tilføje nye væsener til deres samling. 

Udover nye Pokémons tilføjer opdateringen også nye, spændende udfordringer til spillet. Grundidéen med spillet bliver dog fortsat den samme.

Spillet får nyt liv
Den nye opdatering til spillet kan være startskuddet til, at Pokémon Go igen genvinder sin tidligere popularitet og opmærksomhed, mener spil- og IT-ekspert Preben Mejer.

- Den nye opdatering vil fungere som en genopfriskning for folk, som har spillet tidligere, som så måske vil begynde at spille mere igen. Det er meget normalt, at folk er begejstrede for et spil lige i starten, når det bliver lanceret, og så daler interessen derefter igen, når der ikke sker noget nyt. Så den her nye opdatering er helt klart et forsøg på at få folk til at spille Pokémon Go mere igen, og det vil de højst sandsynligt også gøre, siger han til Ekstra Bladet.

Den nye opdatering vil især virke tillokkende på de brugere, der har spillet Pokemon Go meget før i tiden.

- Især de her hardcore spillere, som har fanget alle Pokémons i spillet, vil kunne få ny motivation til at spille, fordi der med den her opdatering kommer noget nyt og spændende i form af de nye karakterer, siger Preben Mejer.

Ikke en spektakulær opdatering
Selvom den nye opdatering er den største siden spillets lancering, er der dog ifølge Preben Mejer ikke noget banebrydende over Niantics udmelding.

- Opdateringen er jo bare et tillæg af nogle nye karakterer først og fremmest, så det virker ikke som en særlig stor opdatering. Jeg undrer mig også over, at Niantic vælger at lancere opdateringen lige nu i stedet for at vente med at lancere noget mere spektakulært, men det handler jo om, at brugerskaren falder for Pokémon Go, så de bliver nødt til at komme med noget nyt, så folk igen får interesse. Det vælger de så nu, selvom det ikke er Pokémon Go sæson, siger han.

Dog skal Niantic til at skrue bissen på, hvis Pokémon Go stadig skal være et hit i de kommende år, og her er det ifølge Preben Mejer ikke kun nok at tilføje nye væsener til spillet.

- Hvis Pokémon Go virkelig skal blive populært igen, og hvis endnu flere skal få lyst til at spille, så skal der noget større til. Det kunne eksempelvis være en opdatering, hvor nogle af de ting, som du lige nu kun kan gøre udenfor i spillet, også bliver rykket indenfor i seværdigheder og lignende, siger han.

Selvom antallet af daglige brugere af Pokémon Go er faldet stødt siden i sommers, så har spillet i sine syv første måneder omsat for knap syv milliarder danske kroner. Derfor er spillet trods tilbagegangen den største kommercielle succes nogensinde.

 

12 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere