Ny prognose fra DMI: TO lige kraftige storme på TO dage

DMI anser det nu for 'rimelig sikkert', at flere dele af Danmark bliver ramt af storm fredag

(Foto: Per Rasmussen)
(Foto: Per Rasmussen)

Onsdag spåede DMI om en mindre storm fredag og en større storm lørdag - dog med en stor usikkerhed i prognoserne.

Torsdag har ser billedet lidt anderledes ud.

Ifølge Olaf Mathiassen, vagthavende meteorolog hos DMI, er prognoserne nu blevet mere enige - og nu ligner det, at vi kan blive ramt af to storme, der er lige kraftige.

- Tidligere lignede det, at det nok var lørdags-blæsevejret, der var det kraftigste - men det er måske ikke så sikkert længere. Nu er de blevet mere jævnbyrdige, og flere steder i landet kan fredags-blæsevejret gå hen og blive det kraftigste, fortæller Olaf Mathiassen til Ekstra Bladet torsdag formiddag.

Og det er primært Nordjylland, der kommer til at opleve det voldsomste vejr.

- Allerede i morgen tidlig kan der komme vindstød af stormstyrke ved den jyske vestkyst. Og så i løbet af fredag eftermiddag kan der især ved vestkysten i Nordjylland komme middelvind op til stormstyrke - og vindstød om til orkanstyrke. Samtidigt breder vindstødene af stormstyrke sig fra vestkysten hen over den sydlige del af landet i løbet af dagen. Så i løbet af eftermiddagen kan Østersø-egnene også få vindstød af stormstyrke. Men der bliver middelvinden altså ikke af stormstyrke, forklarer DMI's meteorolog.

Hvor DMIs prognoser onsdag var meget usikre, betegner DMI's vagthavende meteorolog nu prognosen for fredag for at være 'rimelig sikker'.

Prognosen for, om blæsevejret lørdag bliver en regulær storm, er dog stadig lidt usikker.

- Lørdag ser det også ud til, at det er Nordjylland, der bliver værst ramt. De kan få op til stormstyrke i middelvind - specielt ved vestvendte kyster - og vindstød op til orkanstyrke. Og ellers i resten af landet; en hård vind eller lokalt måske en stormende kuling i middelvind. Og så vindstød op til stormstyrke, lyder meldingen fra Olaf Mathiassen.

Nedbørsmængderne er dog ikke noget, der giver DMI anledning til decideret at varsle om regn, men det bliver ifølge den vagthavende meteorolog 'en våd affære'.

Temperaturerne under stormene bliver særdeles milde for årstiden.

- Lørdag kan der på et tidspunkt blive helt op til 10 graders varme. Det er ret usædvanligt i januar, siger Olaf Mathiassen.

0 kommentarer
Vis kommentarer