Ny prognose: Sådan bliver vejret de næste fire uger

DMI har netop offentliggjort en ny månedsprognose, som byder på mere ustadigt sommervejr

Mens landmændene og haveejerne vil være tilfredse, så vil resten af de solglade danskere formentligt være knap så glade med DMI's nye månedsprognose.

Her lyder dommen således, at det stabile solrige sommervejr, som har præget hele maj måned, bliver afløst af et noget mere ustabilt af slagsen med byger og beherskede temperaturer. En vejrtype som mange nok ville beskrive som mere 'klassisk dansk sommervejr'.

Vejrskiftet kommer dog først i slutningen af næste uge, så der er stadig masser af sol og høje temperaturer den kommende tid. Faktisk kan det indtil da lokalt blive mere end 28 grader nogle steder.

Højtrykket giver dog endeligt op, når vi kommer til weekenden i næste uge.

'Dermed bliver der plads til køligere luft med byger, som trænger ind over landet fra vestlig retning og tage toppen af sommeren. I stedet må vi indstille os på mere normalt sommervejr med drivende blomkålsskyer, enkelte byger og typiske temperaturer fra 18 til 23 grader,' skriver DMI i prognosen.

I uge 23 fortsætter det ustadige vejr for alvor, og vi får en passende blanding af sol, skyer, og spredte byger. De typiske temperaturer ventes at ligge på mellem 16 og 22 grader. Nogle dage kan dog godt blive varme, og her vil der være risiko for lokale skybrud.

Tilfredshed
Prognosen for uge 24 er naturligvis mere usikker, men også her taler det for, at det bliver ustadig med byger og sol.

Selvom det lækre sommervejr for maj ser ud til at stoppe, så tror DMI dog, at danskerne nok skal blive tilfredse med vejret i juni.

'Når vi har affundet os med afskeden med den fantastiske og snart forgangne maj, vil de fleste af os nok være ganske tilfredse med starten på kalendersommeren.'

Du kan sagtens solbade dig brun og lækker med god samvittighed, mens ungerne leger i vandkanten uden at blive forbrændte. Men det kræver, at du følger en række råd. Foto: Linda Johansen Krop og træning 350 dør årligt af strålerne: Her er 25 myter om solen

Foto: Stine Tidsvilde Krop og træning Guide: Sådan bliver du bedst sommer-brun

Foto: Shutterstock.com Krop og træning Helt konkret: Sådan taber du fedt på maven

64 kommentarer
Vis kommentarer