Ny prognose: Uvejret bliver voldsommere end forventet

Hele landet forventes at blive ramt af et voldsomt uvejr, melder DMI om i et nyt varsel

Regnen forventes at blive endnu mere voldsom end først forventet, oplyser DMI. Se her, hvordan både torden og lyn opstår. (Video: DMI)

Mens det tidligt i morges lød, at der kun var risiko for, at nogle dele af Danmark ville blive ramt et voldsomt uvejr i aftentimerne, så forventer DMI nu, at hele landet kan rammes.

DMI har således opgraderes deres varsel om voldsomt vejr, samtidig med at der nu også varsles om risiko for skybrud og torden.

- Vi har været lidt usikre på intensiteten. Vi lavede først et risikovarsel, fordi der var noget i gære, men vi var ikke helt sikre på, hvor kraftigt det ville blive. Men nu er vi mere sikre på det, så vi har udvidet risikoen for skybrud og samtidig opjusteret varslet om voldsomt vejr i hele Jylland, siger vagthavende meteorolog ved DMI, Henning Gisselø.

Han forventer, at landet bliver delt op i to i forhold til det voldsomme vejr.

Mens næsten hele Jylland kan forvente voldsomt vejr, der af DMI defineres som 25 til 35 mm regn på seks timer, så kan Sjælland og Fyn risikere skybrud og torden. 

Se også: DMI køber supercomputer for at få bedre vejrudsigter

- Det er to forskellige vejrfænomener, som vi får at se i aften. En koldfront kommer ind fra sydvest og trækker op over Jylland, hvilket giver masser af vedvarende regn, men i øst er luften mere varm og ustabil, hvorfor det mere er byger og dermed skybrudspotentiale.

Ifølge varslet kan følgende områder vide sig sikker på et godt gammeldags uvejr fra klokken 18-04:

Midt- og Vestjylland, Nordjylland, Sydvestjylland, Billund, Djursland, Odder, Århus NV (Kronjylland), Sydøstjylland, Silkeborg, Aarhus, Tønder og Vejle.

Disse områder er der risiko for skybrud fra klokken 18-04:

Vest- og Sydsjælland samt Lolland-Falster, Fyn, København og Nordsjælland, Samsø, Haderslev, Sønderborg, Aabenraa, Fredericia og Kolding.

Den konkrete tidsperiode betyder dog ikke, at der ikke kommer regn før og efter.

- Det regner allerede nu flere steder, men det er først efter klokken 18, at vi forventer intensiteten øges, og det kraftige uvejr kommer. På samme måde regner det nok også efter klokken 04.00 - bare ikke så voldsomt.

Sådan forventer DMI, efterårsvejret bliver. (Video: DMI)

48 kommentarer
Vis kommentarer