Annonce:
Annonce:

Ny rapport afslører: Sådan kan Danmark genåbnes

En ny rapport fra SSI viser, at coronaepidemien vil dø ud selv med yderligere genåbninger

Mange steder i verden har man så småt taget hul på genåbning af samfundet. Få et overblik her. Video/foto: Ernst van Norde, Reuters, Ritzau Scanpix, Henning Bagger, Philip Davali. Redigering: Emma Svendsen & Maya Westander.
Annonce:
Følg Samfund

Onsdag aften klokken 18 mødes politikerne på Christiansborg og indleder forhandlingerne om Danmarks genåbning - den såkaldte fase 2.

Forhandlingerne tager afsæt i en rapport fra Statens Serum Institut, hvori det vurderes, hvordan Danmark kan genåbne.

Ekstra Bladet er i besiddelse af rapporten, og her konkluderes det, at coronaepidemien vil dø ud i Danmark, selvom vi åbner yderligere.

Sammenfattende tegner eksperterne et billede af, at en stor åbning af Danmark er mulig, hvis vi fortsat holder afstand. Med forsat fysisk afstand vurderes følgende at kunne åbnes fra 10. maj, uden at antallet af indlagte med al sandsynlighed overstiger 500 personer:

Folkeskolernes 6.-10. klasser, alle butikker, storcentre, efterskoler, restauranter, zoologiske og botaniske haver, professionel sport uden tilskuere og offentlige myndigheder som forsvaret og arbejdstilsyn.

'Ved opretholdelse af fysisk afstand og hygiejnetiltag viser modelberegningerne, at antallet af totale indlagte på landsplan med overvejende sandsynlighed fortsætter med at være lavere end 500 COVID-19 indlagte indtil slutningen på det simulerede tidsinterval, den 1. juli 2020 (Figur 5.2). Dertil viser modelberegningerne, at antallet af indlagte på intensiv i dette scenarie fortsætter under 100 indtil slutningen på det simulerede tidsinterval,' står der i rapporten.

Dette betyder ikke, at de ovenstående steder nødvendigvis vil åbne fra 10. maj. Det er stadigvæk Mette Frederiksen og regeringens beslutning. Ifølge Ekstra Bladets oplysninger vil statsministeren forsøge at lande en aftale torsdag aften, så de dele af Danmark, som får lov til at åbne, har storebededag og weekenden til at forberede sig.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Den syge velfærdsstat skal dominere den kommende valgkamp

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: