Ny sag: Sundhedsstyrelsen suspenderer fynsk psykiater

En fynsk psykiater er blevet suspenderet i endnu en sag om fejlbehandling, som har ramt Sundhedsstyrelsen.

Sundhedsstyrelsen forsøger nu at afslutte endnu en sag i rækken af skandalesager, der har sat styrelsen i et dårligt lys.

En fynsk psykiater suspenderes øjeblikkeligt efter i årevis at have fejlbehandlet patienter formentlig som følge af et hovedtraume ved et fald fra et stillads i 2002, skriver DR.

Så sent som for en uge siden behandlede han stadig patienter, senest på et botilbud for psykiatriske patienter i Odense.

Det er endnu en sag i en lang række problematiske sager for Sundhedsstyrelsen, som kostede direktør Else Smith jobbet for nylig.

Senest har DR Nyheder afsløret, at en hjerneskadet psykiater fra Vestjylland fik lov til at praktisere trods årelange advarsler. Sagen førte til dødsfald og flere tilfælde af fejlmedicinering af børn.

Andre sager omfatter en nordjysk psykiater, der i årevis udskrev store mængder medicin og fejlbehandlede patienter. Også her var Sundhedsstyrelsen flere gange blevet advaret, uden at man reagerede.

I den seneste sag om den fynske psykiater, tager Sundhedsstyrelsen lørdag handling, siger Sundhedsstyrelsens direktør med særligt ansvar for tilsyn, Anne Marie Vangsted,

- Der må ikke være tvivl om sikkerheden for patienterne, og derfor har vi i dag valgt at suspendere psykiaterens autorisation, mens vi undersøger sagen grundigt, siger hun til DR.

Suspenderingen varer, indtil Sundhedsstyrelsen er færdig med undersøgelsen.

Den fynske psykiater har ikke ønsket at lade sig interviewe af DR, men har sendt et skriftligt svar. Det er det svar, som Sundhedsstyrelsen nu suspenderer ham på baggrund af.

Ifølge dokumenter, som DR Nyheder har fået aktindsigt i, har Sundhedsstyrelsen haft hovedtraumet mistænkt for at være en mulig årsag til den fynske psykiaters problemer med blandt andet at stille diagnoser og med at give medicin i meget store doser eller forkerte blandinger.

Venstre har indkaldt sundhedsminister Nick Hækkerup (S) i samråd.

- Jeg er bekymret, for det rejser en stribe spørgsmål i forhold til, om der sidder andre psykiatere, som er under skærpet tilsyn og samtidig praktiserer på bostederne. Mange af dem, der bor på bostederne, er særligt udsatte, siger psykiatriordfører for Venstre, Jane Heitmann til Ritzau.

5 kommentarer
Vis kommentarer