Ny skyskraber i Dubai skal være verdens højeste

Byggeselskabet Emaar oplyser søndag, at bygningen koster omkring 6,5 milliarder kroner at opføre

I Dubai er der planer om at bygge en skyskraber, som skal være højere end Burj Khalifa, som på nuværende tidspunkt er verdens højeste bygning.

Det oplyser ejendomsselskabet Emaar søndag ifølge nyhedsbureauet AFP.

Tårnet koster omkring 6,5 milliarder kroner at bygge og skal være "lidt højere" end det 828 meter høje Burj Khalifa, der også ligger i Dubai.

Men Emaars formand, Mohamed Alabbar, vil dog ikke afsløre tårnets præcise højde, før det er færdigt.

Firmaet vil give tårnet til byen Dubai som en gave før 2020, hvor Dubai skal være vært for World Expo, hvor hundredvis af forskellige lande viser det nyeste frem inden for arkitektur og teknologi.

Burj Khalifa stod færdig i januar 2010 og kostede cirka 9,8 milliarder kroner.

Den nye bygning er designet af den spansk-schweiziske arkitekt Santiago Calatrava Valls og vil have observationsdæk og 18 til 20 etager, hvor der skal være restauranter og et hotel, siger Mohamed Alabbar.

Man vil kunne se 360 graders udsigt fra det nye tårn, lige som man kan fra eksempelvis Burj Khalifa.

Bygningen kommer til at være slank og minde om en mineret - et slankt bønnetårn, der typisk ses på moskéer.

Mohamed Alabbar beskriver den fremtidige bygnings struktur som værende et elegant monument, der kommer til at ligge i et nybygget i den nordlige del af Dubai.

- Mange ønsker en god udsigt, når de overvejer at købe en ejendom, siger Mohamed Alabbar.

Dubai er kendt for at bygge store futuristiske skyskrabere, men byen er ikke den eneste i verden, som går efter at have den højeste bygning.

Det saudiarabiske firma Kingdom Holding er ved at bygge en skyskraber i byen Jeddah, der også skal overgå Burj Khalifa, og som vil rejse sig mere end en kilometer over jordoverfladen.

21 kommentarer
Vis kommentarer