Ny smartphone booster kvartalsoverskud

Den sydkoreanske mastodont øger driftsoverskuddet med over ti procent i første kvartal.

Elektronikgiganten Samsung har fået en overraskende stærk start på regnskabsåret, og det skyldes blandt andet selskabets nye serie af smartphones, Galaxy S7, der af mange eksperter er udråbt til at være den bedste mobiltelefon, verden endnu har set.

Regnskabet for første kvartal bliver først offentliggjort om nogle uger, men torsdag oplyser den sydkoreanske mastodont i en foreløbig regnskabsmeddelelse, at driftsoverskuddet i årets tre første måneder "sandsynligvis" vil overgå resultatet i samme periode året før med 10,4 procent, mens omsætningen ventes at være øget med cirka fire procent.

Dermed lander driftsoverskuddet i kvartalet på omkring 6,6 billioner won eller cirka 37 milliarder kroner. Det er noget bedre end forventet af analytikere ifølge estimater fra Bloomberg News.

Salgstallene for Galaxy S7-serien holder Samsung indtil videre for sig selv.

Det nye flagskib i selskabets mobildivision blev sendt på markedet i marts, og siden har analytikere haft travlt med at justere deres skøn for salget i opadgående retning på grund af den overvældende modtagelse hos kunder og eksperter.

Ifølge skøn indsamlet af Bloomberg News venter analytikerne, at Samsung allerede har sendt ni millioner af de nye modeller ud til sine forhandlere verden over.

Til sammenligning afskibede Samsung i første kvartal 2015 "kun" tre millioner telefoner fra Galaxy S6-serien.

- Vi forventer, at Samsungs Galaxy S7 bliver verdens bedst sælgende Android smartphone i 2016, siger Neil Mawston, direktør for Strategy Analytics Inc., til Bloomberg.

- Samsungs billigere modeller, som J-serierne, sælger også godt, tilføjer han.

0 kommentarer
Vis kommentarer