Ny spiller i burger-krigen: Her er der gratis burger fredag

Burgerkrigen raser i Danmark, og nu er endnu en spiller klar til at tage kampen op

I Danmark raser burger-krigen, hvor bomber og tunge våben er skiftet ud mod ketchup, burgerdressing og saftige bøffer.

Og nu har burgertronen i Danmark og i særdeleshed København fået sig en ny udfordrer.

Fredag åbner den nye burgerbar YOBurger officielt dørene op for den restaurant, der skal lokke de kalorie-glade danskere i butikken. Det gør de ved at servere gratis burger for kunderne mellem 16-18 på Nørregade 2 i den centrale del af København.

- Som udgangspunkt åbner vi ikke som en kæde, men vi har brugt lang tid på teste og smage os frem for at finde den rette burger. Nu mener vi så, at vi har ramt nogenlunde rigtigt med vores bud på den gode burger. Den 'american' slags, siger Lasse Meyer til Ekstra Bladet om åbningen.

Forbrug - 29. dec. 2015 - kl. 22:33 Burger-krigen raser efter konkurs: Kæde åbner ny restaurant

Burger, sex og politik
Lasse Meyer har sammen med Patrick Bachmann og Simon Vestford åbnet det lille sted i Indre København, men i deres øjne er der ikke tale om en krig. Det handler derimod om kærlighed til burgeren.

Sådan ser en af burgerne ud (Foto: Privat)
Sådan ser en af burgerne ud (Foto: Privat)

- Vi har talt lidt om, om vi er en del af burger-krigen, men jeg synes, at enhver burger er unik, så jeg ved ikke, om det er en krig. Foruden sex, politik og religion, så er burgere en af den ting, du skal undgå at tale om til middagsselskaber, fordi folk har så stærke meninger om det.

Samfund - 23. dec. 2015 - kl. 17:03 Ny burgerkæde går konkurs

- Det kunne da være skidt sjovt at åbne noget i Odense en dag eller et eller andet sted i provinsen, men vi tager det meget stille og roligt. Vi vil bare gerne lave en god burger til folket, siger Lasse Meyer til Ekstra Bladet.

Lidt fra alle verdener
Hos YOBurger har du to burgere at vælge imellem. Den klassiske YOBurger med 100 grams bøf til 69 kroner eller dobbelt bøf-udgaven til 89 kroner. For dem, der helst vil være frie for kød, så kan du også få en vegetarudgave - YOVeggie til 74 kroner.

Og ifølge Lasse Meyer har de hentet inspiration fra det meste af verden.

- Vi har testet det hele af på madmarked i Kødbyen i sommer, og her fik vi masser respons. Derudover har vi haft en masse rejser rundt til storbyer i hele Europa og i USA selvfølgelig. Her har vi hentet inspiration, så vi har smagt en del burgere det sidste års tid. Nu mener vi, at vi har ramt noget, som København mangler.

Skulle du have lyst til at sætte tænderne i den amerikanske McPick, kan du vælge imellem McChicken, McDouble, pomfritter og mozzarella-sticks. (Foto: AP) Samfund - 6. jan. 2016 - kl. 19:44 Var det noget med en McPick?

Skiltet på Nørregade i København (Foto: Privat)
Skiltet på Nørregade i København (Foto: Privat)
 

- Vi kan godt lide tanken om, at man kan skulle sende en SMS, mens man spiser en burger. Spøg til side, men vores burger kan spises med hænderne, og du ikke skal bruge kniv og gaffel. Det er jo en take-away biks, som vi har kørende her, siger Lasse Meyer.

Det nye burgersted er placeret lige ved siden af Vor Frue Kirke tæt på Københavns Universitet og Strøget.

Burgerkæden HWY 55 holdt ikke længe i den store burgerkrig, men Ekstra Bladets Jonas Skov Nielsen nåede at afprøve kædens 'burger challenge', hvor man skal fortære en burger med syv bøffer på i alt 1,55 kilo, yderligere fire valgfri tilbehør i burgeren samt pomfritter og en 0,8 liter sodavand på under en halv time. Se hvordan det gik her.

90 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere