Ny superstudent: Det har været hårdt

Det bugner med masser af superstudenter, der alle har fået det sidste 12-tal og huen på. Det samme gælder for Aske Colding Ekman, der har synes, at det til tider har været hårdt

(Film: Albertslund Gymnasium & HF)

På den sidste dag, hvor gymnasieeleverne kan få huen på hovedet, har Aske Colding Ekman fået et 12-tal i historie, som han kan tilføje til sin lange række af 12-taller og enkelte 10-taller.

- Jeg er fantastisk glad. Lykkelig faktisk. Jeg er virkelig lettet over, at det er gået så godt, for jeg er ret nervøs for eksamener, så det var rigtig rart at få det overstået, siger Aske Colding Ekman til Ekstra Bladet.

Dog har hans nervøsitet ikke spillet ind på hans karakterer. Han kunne fint skrive et 12-tal i sin røde studenterhue og kan søge ind på en videregående uddannelse inden for to år med et snit på 12,9. Men det har ikke altid været lige sjovt at gå efter de høje karakterer.

De to piger sprænger begge karakterskalaen efter den ene gode karakter efter den anden. (Foto: Privatfoto) Samfund Superstudenterne Nanna og Camilla: Så mange 12-taller fik de

- Midten og slutningen af 2.g var absolut den sværeste tid på de her tre år. I nogle perioder har det været vanvittigt hårdt, men andre tider har det været en behagelig intensitet.

- Men det har helt bestemt været det hele værd. Helt bestemt, siger han.

Artiklen fortsætter under billedet...

(Foto: Albertslund Gymnasium & HF)
(Foto: Albertslund Gymnasium & HF)

I dag skal Aske ud at fejre sin hue med sine venner og familie.

- Jeg skal hjem og fejre det med min familie over en hygge-frokost. Og så skal jeg i byen med alle mine venner i aften.

Og derefter er det en ny verden der begynder, hvor man ikke skal arbejde hen mod en hue.

- Der er både plusser og minusser ved at være færdig. Jeg kommer til at savne mange elever og lærere rigtig meget. Men jeg er også klar på at prøve nogle nye ting, blive uddannet noget mere og prøve et fuldtidsarbejde. Generelt er jeg meget optimistisk.

Fremtiden ligger dog endnu ikke helt fast.

- Det er relativt uplanlagt. Jeg har overvejet antropologi på Københavns Universitet, og så har jeg også overvejet at tage noget CBS-kursus. Men mere kan jeg ikke sige.

Måske risikerer du at støde ind i Aske på gaden, hvor han har fået job hos Amnesty International og skal tale deres sag. Men først skal han have overstået en uge med øl og god musik på Roskilde Festival.

- Skal du have huen med på festival?

- Jeg har overvejet det. Men det kan jo være, at den forsvinder, bliver beskidt eller noget andet. Så jeg ved det faktisk ikke endnu.

3 kommentarer
Vis kommentarer