Ny tatovering? Dette skal du være opmærksom på

Flere får slemme bivirkninger i forbindelse med tatoveringer, fortæller lederen af Tatoveringsklinikken på Bispebjerg Hospital. Her kan du høre, hvad man skal være opmærksom på før og efter, man har lagt sig under nålen

Her kan du høre professor Jørgen Serups råd til før og efter, at du har lagt dig under nålen (reportage: Sarah Stilling Skrivergaard)

Det er højeste mode at have blæk på kroppen, men det er nok de færreste, der regner med at få slemme infektioner og allergiske reaktioner, efter man har lagt sig under nålen.

Samfund - 7. apr. 2015 - kl. 21:59 Chok-billeder: Så grumme er bivirkningerne af tatoveringer

Omkring 600.000 danskere er tatoverede, men der er ikke er mange krav til tatovørerne og deres håndtering af hygiejne og farver.

René Ekkelund Jørgensen var også i Ekstra Bladet i sidste uge, da vi tog på jobjagt i Aarhus med ham og hans mange ansigtstatoveringer. Sidstnævnte gjorde, at alle døre var lukkede, hvor vi kom. I dag er den 32-årige aarhusianer igen i vælten, når en jævnaldrende betjent fra Østjyllands Politi i byretten tiltales for at have skudt René i benet 1. november 2013, mens den tatoverede far til tre døtre kørte i sin tuk-tuk. (Foto: Claus Bonnerup) 112 - 18. mar. 2015 - kl. 05:43 TV: René i vælten igen

Det oplyser formand for Dansk Tatovør Laug, Lars Winther Kristensen, og professor Jørgen Serup, der er leder af Tatoveringsklinikken på Bispebjerg Hospital, som er landets eneste specialklinik på området.

Derfor giver Jørgen Serup en række råd til at gardere sig mod potentielle problemer med tatoveringerne, som du kan se i klippet foroven.  

Samfund - 10. mar. 2015 - kl. 21:00 Ansigtstatoveret sviner kommune: Spar mig for jeres penge

Bakterier i blæk
Tatoveringsklinikken oplever en stigning i antallet af patienter, som henvender sig med alvorlige bivirkninger.

- Vi har cirka 400 patienter, vi har behandlet for problemer med tatoveringer, og de har haft 500 typer af problemer, lyder det fra Jørgen Serup.

Han oplyser tillige, at ti procent af nyindkøbt blæk er fyldt med bakterier, hvilket kan gøre det svært for selv professionelle tatovører at gardere sig mod problemer.

Se i klippet foroven, hvad du skal være opmærksom på, hvis du overvejer en tatovering.


Herover kan du se, hvorfor den røde farve i tatoveringer kan give alvorlige bivirkninger


Ekstra Bladet kunne tirsdag fortælle, at flere og flere får bivirkninger i forbindelse med tatoveringer. Se indslaget ovenover.


I marts fortalte den ansigtstatoverede Mark Jørgensen, 22, fra Ringsted, sin historie. I tre år havde han levet med synlige tatoveringer på hals, hænder og i ansigtet. Marks tatoveringer var skyld i, at han ikke kunne få et job, og han valgte derfor at få dem fjernet (reportage: Camilia Soltani)

Fakta om tatoveringer

* Det skønnes, at cirka 600.000 danskere er tatoverede, dvs. 13 procent af voksenbefolkningen.

* En undersøgelse fra YouGov viser, at i 2009 havde 11 procent af de danske kvinder en tatovering mod 12 procent mænd. I 2013 var 13 procent af mændene tatoverede, mens tallet var steget til 17 procent for kvinderne.

* 18 procent er ikke tilfredse med deres tatovering, viser tal fra en kampagne, som Miljøstyrelsen iværksatte i 2014.

53 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere