Ny udvikling i bog-krigen: Pludselig siger han undskyld

Steve Bannon undskylder for kritiske kommentarer om Donald Trump Jr. i ny offentlige udmelding

Bølgerne har gået højt de seneste dage, efter Bannon optræder i ny bog. Foto: AP Photo/Evan Vucci
Bølgerne har gået højt de seneste dage, efter Bannon optræder i ny bog. Foto: AP Photo/Evan Vucci

På femtedagen for et sprængfarlig trekantsdrama mellem Trumps tidligere chefrådgiver, Bannon, præsidenten selv og forfatter til Trump-bogen 'Fire and Fury', Michael Wolff, trækker rådgiveren nu i land.

- Donald Trump Jr. er en patriot og en god mand. Han har været vedholdende i forsvaret af sin far og den agenda, som har hjulpet landet. Jeg fortryder, at jeg var længe om at besvare de upræcise historier om Don Jr., som har fjernet fokus fra præsidentens historiske bedrifter i sit første år, skriver Steve Bannon i en offentlig udtalelse.

I bogen 'Fire and Fury: Inside the Trump White House' er Bannon ellers citeret for at kalde Trumps stab og families møde med russisk advokat for 'forræderisk' og 'upatriotisk'. Mødet foregik i juni 2016, hvor advokaten havde tilbudt at grave dårlige historier frem om Hillary Clinton.

Men ifølge Bannons nyeste udtalelse var de ord rettet med Trump-rådgiveren Paul Manafort, som deltog i mødet.

- Han burde have vidst, at de er uigennemskuelige, listige og ikke vores venner. For at gentage var disse kommentarer ikke rettet mod Don Jr, sagde han.

Bog-krig
'Fire and Fury' er skrevet af forfatteren Michael Wolff, og handler om Donald Trumps første år ved magten. Den er samtidig fyldt med personlige beskyldninger mod præsidenten og en af de centrale kilder er Steve Bannon.

Det har i den i den grad fået Trump op af stolen. Det Hvide Hus har de seneste dage kørt hårdt på Bannon, som Trump siger har 'mistet forstanden'. Steve Bannon forlod Det Hvide Hus i august og vendte tilbage som redaktør for et højreradikalt medie.

Ifølge Donald Trump blev han fyret fra posten som særlig rådgiver. Trump har også skrevet på Twitter, at Bannon 'græd da han blev fyret'.