Ny varmebølge på vej: - Sommeren er tilbage

Efter en kølig torsdag vender varmen for alvor tilbage til Danmark

Efter kulden kommer varmen. Få en vejrudsigt for ugen her
Følg Samfund

Selvom sankthans-arrangører, landmænd og haveejere måske sukker efter et par dage med en ordentlig omgang regn, er der intet, der tyder på, at Danmark går en våd tid i møde.

Tværtimod.

For den næsten usædvanlige varme, der har præget starten på sommeren, vender nemlig stærkt tilbage, og det bliver næsten uden regn.

Sådan lyder meldingen fra DMI.

- Det er lavpunktet i dag for temperaturerne, så de kommende dage varmer vi stille og roligt op igen, og i næste uge er vi tilbage med sommervejr og op mod 25 grader, siger Steen Rasmussen, vagthavende meteorolog ved DMI, til Ekstra Bladet.

Holder resten af måneden
Opvarmningen starter allerede så småt fredag, hvorefter det i løbet af weekenden så småt bliver varmere, og på søndag venter DMI omkring 23 grader.

- Vi får lidt regn i dag og i morgen, men det er ikke alle, der får noget, og derefter ser det småt ud med regn, siger Steen Rasmusen.

Fra tirsdag forventer DMI op mod 25 grader, og det ser ud til at fortsætte nogle dage derefter, hvormed der igen bliver tale om en såkaldt varmebølge, hvor der bliver målt temperaturer på mindst 25 grader i tre dage i træk.

- I den seneste prognose, vi har fået, ser det ud til at kunne holde i hvert fald resten af juni, når først det kommer i gang, siger han.

Og temperaturen stopper ikke nødvendigvis ved de 25 grader.

- Temperaturen kan godt komme højere op, hvis højtrykket holder, lyder det fra meteorologen.

Sommeren er tilbage
Og selvom det i næste uge formodes at stå på høj sol og stort set skyfri himmel, bliver det ikke hundrede procent stabilt vejr, lyder det fra DMI.

- Det kan godt være, der kan komme en byge, men det er lidt tidligt at sige. Sommeren er på vej tilbage i hvert fald, siger Steen Rasmussen.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.