Nyd solen i dag: Risiko for skybrud og torden

Efter en weekend med hedebølge er en koldfront på vej, der kan give regn, torden og blæst op til stormstyrke

Slutningen af ugen byder på efterårsvejr i det meste af landet. (FOTO: DRESLING JENS)
Slutningen af ugen byder på efterårsvejr i det meste af landet. (FOTO: DRESLING JENS)

De seneste dage har været præget af solskin og hedebølge, men det er indtil videre slut. Det solrige vejr bliver erstattet af regn og blæst.

- Det gode vejr fortsætter ind til sidst på eftermiddagen tirsdag, når en koldfront passerer landet. Det giver risiko for regn og skybrud i den nordøstlige del af Jylland, siger vagtchef hos DMI Frank Nielsen til Ekstra Bladet.

Det kan godt betale sig at finde efterårstøjet frem, da det kolde vejr ikke stopper her.

- Det ser skidt ud torsdag. Der får vi efterårslignende vejr med kraftig blæst og risiko for regn og torden. Ved de nordøstlige kyster i Jylland vil der være risiko for blæst op til stormstyrke. Derudover falder temperaturen til 15-16 grader i det meste af landet, siger Frank Nielsen.

Der blev målt skybrud seks steder i landet natten til mandag. Her et billede fra i nat ved Nykøbing Falster (Foto: Læserfoto) Samfund DMI: Her ramte skybruddene

Sommeren er ikke forbi endnu

Selv om slutningen af ugen byder på regn og kulde, er der udsigter til bedre vejr.

Varmen skal nemlig nok komme tilbage igen. Desværre er det meget almindeligt med det skiftende vejr på denne tid af året.

- Det går den rigtige vej i starten af weekenden. Der kan vi få op til 23 grader igen.

- Søndag er svært at sige noget om endnu, men umiddelbart ser det ud til, at vi får regn. Men vi er inde i en periode, hvor vejret skifter meget og det er meget vekslende, siger vagtchefen.

9 kommentarer
Vis kommentarer