Nyd solen - snart bliver det koldere

Den kommende måned byder på ustadigt vejr, og temperaturen falder til under normalen

Danskerne har nydt det gode forårsvejr. Og godt for det, for snart bliver det koldere.

Har du et par fridage eller lidt ferie til gode, kan du med fordel bruge dem i løbet af denne uge. Det fine forårsvejr, som det meste af Danmark har nydt godt af de seneste dage, er nemlig på retur - og allerede fra weekenden sker der et skift i vejret.

Det oplyser Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) i en månedsprognose.

- Fra weekenden passerer regn og regnbyger landet vestfra, lyder det fra DMI, der dog også lover sol og temperaturer mellem 8-15 grader.

Nordlys over Hirtshals i Nordjylland. (Foto: René Schütze) vejret - 22. apr. 2015 - kl. 06:17 Se billederne: Nordlys over Danmark

- Men i starten af næste uge strømmer der køligere luft ind over Danmark fra vest og sydvest. Det bliver primært ustadigt med svage fronter med regn eller regnbyger, lyder det i DMI's prognose.

Temperaturen falder til mellem 7-12 grader om dagen og 2-6 grader om natten - med enkelte undtagelser, hvor det bliver helt ned til frysepunktet.

Se også: 20 grader nogle steder: Sådan bliver ugens vejr

Det triste gråvejr får tag i Danmark. (Foto: Lars Hansen)
Det triste gråvejr får tag i Danmark. (Foto: Lars Hansen)
 

Og det er ikke normalt for forårsperioden, fastslår DMI.

- Temperaturfaldet betyder, at vi kommer ned på 1-2 grader under normalen. Kombineret med skyer og regn vil det nok ikke føles specielt forårsagtigt, selv om vinden dog ikke bliver kraftig, lyder det.

Juni ser ikke super god ud, hvis du elsker sol, men juli kan byder på gode stranddage ifølge DMI. Foto: Polfoto: Helle Arensbak. Samfund - 15. apr. 2015 - kl. 13:57 DMI-prognose: Her er din sommer

Prognosen for de kommende uger er mere usikker, men som det ser ud nu, bliver der kun korte perioder med stabilt solskinsvejr, mens det ustabile vejr med regn og kølige temperaturer ser ud til at dominere.

Når vi når hen mod slutningen af uge 20 - midten af maj - ser det ud til at blive en smule bedre igen, og temperaturen ryger - hvis den usikre prognose holder - igen op på normalen.

- Men alt i alt en nok lidt vådere periode end normalt, lyder den triste besked.

Se også: Klimaforandringer er hård nyser for allergikerne

49 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere