Nydanske piger kønsopdeles ved svømning: - Det er helt grotesk

I Tingbjerg er piger med invandrerbaggrund i alderen 5-12 år begyndt at gå til svømning. Betingelsen er dog, at der ikke må være drenge til stede, og at ruderne skal være slørede

Ekstra Bladets Opinion-debattør Geeti Amiri er utilfreds med initiativet. (Foto: Polfoto)
Ekstra Bladets Opinion-debattør Geeti Amiri er utilfreds med initiativet. (Foto: Polfoto)

Er du en af de forældre, hvis børn går til svømning i Tingbjerg, så hører vi gerne fra jer på 1224@eb.dk eller sms/mms til 1224 (alm. takst)

Er det en succes, når 246 nydanske piger i alderen 5-12 år er begyndt til svømmeundervisning, når kravet fra deres forældre er, at der ikke må være adgang for drenge, og at ruderne i hallen skal være slørede?

Debatten raser allerede på de sociale medier, efter Berlingske i dag har kunnet fortælle historien om Hovedstadens Svømmeklub, der med egne ord har 'fundet opskriften på integration' i Tingbjerg, ved at imødekomme ovenstående krav.

Her ser man ikke kravene som en pris.

- I Hovedstadens Svømmeklub synes vi ikke, at det er en pris. Det er bare et vilkår, ligesom at nogen skal svømme på en 50 meter lang bane, mens andre skal svømme på en 25 meter lang bane. Vi er landets næststørste idrætsforening, og derfor synes vi, at det er vores forpligtelse at tilbyde noget nuanceret svømmeundervisning, siger Lars Sørensen, direktør i Hovedstadens Svømmeklub (HSK) til Berlingske.

Ekstra Bladets Opinion-debattør Geeti Amiri er ikke enig. Hun kalder initiativet for 'grotesk'.

- Jeg synes, at initiativet er fint, hvis det var til en ældre generation af kvinder med anden etnisk herkomst, fordi det er sundhedsfremmende. Men at man overhovedet har behov for sådan et initiativ til så unge børn, er helt ude i hampen. Da jeg først hørte om det, troede jeg, det var kvinder i min mors alder, men da det viser sig at være 5-12 årige piger, så får jeg det lidt sådan - hvad fanden foregår der, siger hun til Ekstra Bladet og fortsætter:

- Det er forældre, som er vokset op her, og har boet her i rigtig lang tid. De er danske ligesom deres børn, og de får lov at forskelsbehandle deres børn. Man går med på forældrenes præmisser, i stedet for at sige der er det her svømning, og det kan I lære på lige fod som jeres sønner. Jeg synes, at det er helt grotesk, at det her har foregået.

Per Bjerregaard står i spidsen for asylprojekt, der skal kulminere med finalestævne i Slagelse. Men lokal DF'er beder ham blive hjemme i Brøndby. (Foto: Tycho Gregers) Samfund Raser mod Bjerregaards asylprojekt: Lad flygtninge spille i Brøndby

Skal være obligatorisk

Hun foreslår, at kønsblandet svømning skal indføres obligatorisk i skoleundervisningen for alle slags skoler - herunder også muslimske friskoler - fra meget tidligere faser, sågar på børnehave niveau.

Kunne man så ikke frygte, at forældre ville trække deres børn yderligere væk?

- Jeg forstår godt bekymringen, men kunne det ikke også godt tænkes, at mange forældre ville blive rykket af det her? Det er forældre, der har boet her i mange år. De er ikke helt ubekendte med, hvilket samfund de lever i. Jeg tror, de tænker, ’går den, så går den’. Hvis man så indførte det obligatorisk, så kunne man tage det fra dem i forhold til, at de ville være minoriteter.

- Når man har de her udfordringer og nogle forældre som dem her, så synes jeg, at man som samfund skal sørge for, at de værdier, vi bygger vores samfund på, også skal komme til udtryk i den måde, vi møder hinanden på igennem undervisning og vores institutioner.

'Hvad kan de bruge det til?'

Hun mener, at pigerne på længere sigt vil blive skadet meget af den slags initiativer.

- De her piger kommer til at blive sat så mange skridt tilbage ved, at man gør det her.

Men det er vel også positivt, at de lærer at svømme? Ellers havde de måske aldrig gjort det.

- Selvfølgelig er det det. Det er ligesom, når de uddanner sig – det er positivt. Men hvad skal de bruge den uddannelse til, hvis de alligevel ikke kan leve deres liv, som de vil. Det er det samme med svømning. Det er positivt, at de lærer at svømme, men hvis de ikke må svømme i svømmehaler, der ikke er kønsopdelte, og hvis de ikke må tage på stranden, hvad er så meningen med det?

515 kommentarer
Vis kommentarer