Nye coronatiltag: - Føles grænseoverskridende

De barske coronarealiteter har ramt Aarhus: Ekstra Bladet tog en tur på strøget i Aarhus for at se, hvordan der blev taget imod de nye coronarestriktioner

Aarhus har netop indført krav om mundbind i offentlig transport. Her kan du se, hvordan du bruger dem korrekt. Video: Maya Westander, Signe Skov

Den seneste tids foruroligende mange smittetilfælde har fredag ført til, at der bl.a. nu er blevet indført krav om mundbind, når man kører med offentlig transport i Danmarks næststørste by.

Men mundbind er ikke det eneste tiltag, der er blevet indført i Aarhus for at stoppe stigningen i antallet af smittede med covid-19. Borgerne opfordres således også til bl.a. at arbejde hjemmefra, mens det anbefales, at det fysiske fremmøde i gymnasier og på andre ungdomsuddannelser udskydes med 14 dage.

Ekstra Bladet tog en tur på strøget i hjertet af Aarhus for at høre, hvordan der blev taget imod de nye tiltag:

Proppet med mennesker ved åen
Ekstra Bladet fangede nogle arbejdskolleger, der havde kurs mod den nærmeste beværtning for at snuppe en fyraftensbajer. De havde dog lige tid til at sætte lidt ord på de nye retningslinjer:

Jakob Hjorth Pedersen, 25: Jeg tænker da, at det er en nødvendighed med de krav. Personligt mener jeg, at man den sidste tid lidt har glemt alt om coronaen - især efter sidste genåbningsfase. Åboulevarden her i Aarhus har sågar været fuldstændig proppet med mennesker, der har siddet klos op ad hinanden om aftenen. Så det er nødvendigt med de ekstra tiltag, men ærgerligt.

Jacob Nykvist og Nicklas Vinther. Foto: Anders Brohus
Jacob Nykvist og Nicklas Vinther. Foto: Anders Brohus

Jacob Nykvist, 23: Ja, det er ærgerligt. Men man er ikke urolig endnu. Og det er helt fair, at man skal have mundbind på i offentlig transport. Måske har det også eskaleret lidt med folk, der alligevel har rejst på sommerferie. Bliv nu hellere herhjemme - så vi kan få styr på situationen.

Jakob Hjorth Pedersen og Sebastian Skougaard. Foto: Anders Brohus
Jakob Hjorth Pedersen og Sebastian Skougaard. Foto: Anders Brohus
 

Sebastian Skougaard, 21: Efter en periode med en nedadgående kurve tager man jo nok lidt færre forbehold. Det er klart. Men nu kan man godt se, at det virkelig er blusset op igen. Og når de kloge hoveder siger, at man skal tage flere forbehold, er det jo egentlig bare at rette ind efter det.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

I risikozonen

Kirsten Erhardi. Foto: Anders Brohus
Kirsten Erhardi. Foto: Anders Brohus

52-årige Kirsten Erhardi er på weekendvisit i Aarhus, og som diabetiker har hun følt sig nødsaget til at bruge mundbind.

Kirsten Erhardi: Nu kommer jeg fra Køge, hvor vi også har haft en lille opblusning - så ja, jeg har købt mundbind, fordi smitten nu blusser op igen både på Sjælland og herovre (Aarhus, red.). Jeg tog mundbind på, da jeg besøgte Moesgaard Museum, men jeg lagde ikke ud med mundbind, da jeg ankom til gågaden her. Men det kom da hurtigt på, efter der kom flere og flere mennesker, og folk ikke rigtigt holdt afstand. Det giver da en utryghed. Jeg er nemlig diabetiker, så jeg er faktisk selv lidt i risikozonen. Så derfor går jeg med mundbind, selvom det bare er møgvarmt lige nu. 

- Hvorfor er vi endt her igen, tror du?

- Man er begyndt at slække på det. Nu har det varet længe nok - og det er varmt. Det er jo gået godt indtil nu? Men tallene viser bare det stik modsatte. Så vi er allesammen nødt til at tage nogle forbehold. Hellere det, end at smitten for alvor får fat.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Har allerede købt 50 stk.

50-årige Mads Ellegaard og datteren Mille på 13. Foto: Anders Brohus
50-årige Mads Ellegaard og datteren Mille på 13. Foto: Anders Brohus

Ekstra Bladet mødte også 50-årige Mads Ellegaard og datteren Mille på 13 i gågaden:

Mads Ellegaard: Vi har valgt at tage mundbind på nu her, fordi vi både ønsker at beskytte os selv og andre. I den her situation, hvor tallene igen blusser op - særligt i Aarhus - så synes jeg egentlig, at det er o.k., at man tænker sig om en ekstra gang. Nogle skal måske motiveres mere end andre, og derfor kan det være godt at komme med nogle restriktioner og anbefalinger.

Vi har lige købt 50 mundbind, og det føles grænseoverskridende. Men det er, som om, nu hvor en andenbølgen måske nærmer sig, at man tager det mere seriøst. Antallet af smittede er jo steget voldsomt, så vi er allesammen nødt til at tage nogle forholdsregler. Vi er ikke urolige, men påpasselige.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Tænk på dine medmennesker

Isabella Falconi, 21 år og Lilli Lykke Falconi, 22 år. Foto: Anders Brohus
Isabella Falconi, 21 år og Lilli Lykke Falconi, 22 år. Foto: Anders Brohus

Søskendeparret Isabella og Lilli Falconi på henholdsvis 21 og 22 år nød også sommervarmen på strøget i Aarhus.

Isabella: Jeg synes, det er helt fint med de ekstra tiltag, hvis jeg skal være helt ærlig. Mest fordi jeg selv er social- og sundhedsassistent og arbejder på et plejehjem. Så for mig er det ekstra vigtigt, at man holder afstand, spritter hænder og passer på hinanden. Hvis jeg skal være helt ærlig, er jeg ikke selv nervøs for at blive smittet, men jeg er bestemt ikke ligeglad med, om mine medmennesker får det. Det tænker jeg meget over.

191 kommentarer
Vis kommentarer