Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Nye detaljer afsløret om kæmpe-byggeriet: Så vild bliver Trumps mur

Den amerikanske regering har givet selskaber 14 dage til at komme med bud på design ud fra en række betingelser

Visse steder er der allerede et hegn mellem USA og Mexico som her i Brownsville, Texas, Foto: AP
Visse steder er der allerede et hegn mellem USA og Mexico som her i Brownsville, Texas, Foto: AP

Muren mellem USA og Mexico er kommet et skridt nærmere, efter at den amerikanske regering har givet entreprenørselskaber 14 dage til at komme med bud på, hvordan den skal se ud.

Det skriver CNN.

Listen med krav, som selskaberne skal efterleve, er enorm. Men det er også en enorm opgave, som virksomhederne står over for. Hele projektet forventes at komme til at koste mellem 10 og 25 milliarder dollars, som i danske kroner svarer til mellem 70 og 175 milliarder kroner.

Det er ikke let, men der er dog en måde, hvorpå man kan afsætte verdens mest magtfulde mand. Foto: AP Meninger Engell: Sådan kan man fjerne Trump

For det første skal det være umuligt at klatre op ad muren uden stige. Muren skal også kunne modstå angreb. Og så skal den være 'fysisk imponerende' og smelte ind i landskabet, lyder det i udbudsmaterialet.

Det var USA's 45. præsident, Donald Trump, som i sin valgkampagne lovede amerikanerne en mur til Mexico. Først og fremmest for at holde illegal indvandring og grænseoverskridende kriminalitet væk fra USA. Ydermere hævdede Trump, at han ville få Mexico til at betale for opførelsen. Et forslag, som Mexico indtil videre ikke har været positivt stemt over for.

Donald Trump - her indsat i fotokollage i en af stuerne i sin penthouse-lejlighed. Foto: AP/Richard Drew og Sam Horine Tæt på Glem Det Hvide Hus: Så vildt bor Donald Trump

Donald Trump havde knap aflagt ed som præsident, før han underskrev et dekret om at sætte skub i planerne om en mur mod Mexico. Foto: AP
Donald Trump havde knap aflagt ed som præsident, før han underskrev et dekret om at sætte skub i planerne om en mur mod Mexico. Foto: AP

Den skal være 'fysisk imponerende'
Da Trump overtog præsidentposten, underskrev han som noget af det første et dekret om, at muren skal  bygges. Og med regeringens efterlysning af et design lader det til, at der er ved at komme skub i sagen.

Se også: Glad for Trumps monster-mur: - Jeg vil skide på, hvad Mexico siger

USA's told- og grænsemyndighed oplyser, at 'murdesignet skal være fysisk imponerende i højden'. Og det foreslås, at muren ikke skal være under ni meter høj, selv om det kan accepteres at fravige en smule fra kravet.

Desuden nævnes det, at muren ikke behøver at være lavet i beton. Dele af muren må godt være lavet af et materiale, som gør det muligt at se igennem, så de amerikanske grænsevagter kan se, hvad der foregår på den anden side.

Derudover skal muren være umulig at komme op ad uden en stige. Og det skal gøres så vanskeligt som muligt at anvende specielle hjælpemidler til klatring.

Skal være smuk på USA's side
Murens design skal også være så modstandsdygtigt, at det skal være meget svært at trænge igennem eller under muren. Hvis man alligevel forsøger med donkraft, økse, muggert eller andre hjælpemidler, så skal det tage mindst en halv time og helst mere end fire timer at bryde igennem.

Se også: Sådan vil Trump betale for Mexico-mur

Også murens farve nævnes i materialet. Den skal være æstetisk tiltalende, og så skal den smelte ind i omgivelserne. I hvert fald på den side, som vender mod USA.

De amerikanske myndigheder har givet interesserede entreprenørselskaber, som kan tænkes at ville byde på opgaven, 14 dage til at komme med forslag til design.

Samfund - 26. jan. 2017 - kl. 21:23 Trump lover mur mod Mexico: Sådan bygger andre lande mure

Ifølge CNN har hundreder af selskaber vist interesse, men det vurderes, at der alene er en håndfuld, som har kapacitet til at bygge muren.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen