Nye naboer, tak: Lejere skal redde DR

DR vil hurtigst muligt udleje cirka 8.400 kvadratmeter for at udfylde tomrummet efter de fyrede medarbejdere og leve op til politikernes sparekrav

DR satser på hurtigst muligt at skaffe lejere til de cirka 8400 kvadratmeter i DR Byen på Ørestad ved København, som bliver ledige som følge af den nye spareplan. Foto: Jens Dresling
DR satser på hurtigst muligt at skaffe lejere til de cirka 8400 kvadratmeter i DR Byen på Ørestad ved København, som bliver ledige som følge af den nye spareplan. Foto: Jens Dresling

De gabende tomme lokaler, som før husede et stort antal medarbejdere i DR Byen i Ørestad, skal nu hjælpe Danmarks Radios topledelse med at leve op til politikernes skærpede sparekrav.

DR oplyser selv, at de cirka 8400 kvadratmeter, der bliver ledige som følge af den nye spare- og udviklingsplan, hurtigst muligt skal lejes ud med henblik på at give kroner i kassen.

- Vi er blevet markant færre medarbejdere i DR, og dermed kan vi undvære noget af den plads, vi råder over i DR Byen. Ved at få en lejer ind, kan vi reducere DR’s faste omkostninger, siger Poul Holt Pedersen, chef for DR Ejendomme & Service.

En femtedel billigere
Et politisk flertal på Christiansborg har besluttet, at DR frem mod 2023 skal spare i alt 20 procent. Spare- og udviklingsplanen fra september indeholder besparelser for 420 millioner kroner årligt frem mod 2021, og i 2022-2023 skal DR gennemføre yderligere besparelser for at få enderne til at nå sammen.

Lejemålet annonceres via en erhvervsmægler for at sikre, at DR opnår den rigtige pris og for at sikre, at udlejningen sker på konkurrencemæssige vilkår, oplyser DR.

Flyttekasser i 2019
Lejemålet udbydes efter rådgivning fra to uafhængige mæglere til en pris på 1.650 kroner per kvadratmeter inklusive skatter og afgifter mv. Det svarer til en samlet lejeindtægt på cirka 14 millioner kroner årligt, som kan bruges til at modgå besparelser i DR, der elles skulle være fundet på andre områder.

- Interesserede skal henvende sig til DR, og så håber vi at kunne finde en lejer hurtigt, så DR Byens arealer fortsat udnyttes bedst muligt, siger Poul Holt Pedersen, som forventer, at en lejer tidligst vil kunne flytte ind medio 2019.

Et mere digitalt DR
Det fremgår af spare- og udviklingsplanen for DR 'Et nyt, mindre og mere digitalt DR' fra september 2018, at DR vil søge at udleje dele af DR Byen i takt med det faldende antal produktioner og medarbejdere.

Her er der mulighed for at læse nærmere om lejemålet i Ørestad.

83 kommentarer
Vis kommentarer