Nye oplysninger om optøjer: Svensk politi skød for at ramme

En pressefotograf blev i forbindelse med de voldsomme optøjer i Stockholm gennembanket og måtte en tur på hospitalet

Udover skarpe skud, stenkast og regulær vold, blev der også sat ild til flere biler under de voldsomme optøjer i Rinkeby ved Stockholm. (Foto: Polfoto)
Udover skarpe skud, stenkast og regulær vold, blev der også sat ild til flere biler under de voldsomme optøjer i Rinkeby ved Stockholm. (Foto: Polfoto)

Svenske politifolk affyrede mandag aften varselsskud, da de blev angrebet med stenkast i Stockholm-forstaden Rinkeby af en stor gruppe utilpassede unge i bydelen Rinkeby ved Stockholm.

Sådan lød meldingen fra de svenske aviser mandag aften. Men nu er der kommet nye oplysninger frem fra politiet, der nu beretter, at politiet faktisk skød for at ramme. Det skriver den svenske avis Aftonbladet.

- Når billedet blev klarere viste det sig, at politiet skød for at ramme, siger den vagthavende ved Stockholm Politi, Sylvia Odin om episoden, der fandt sted i den indvandrertætte forstad til Stockholm, Rinkeby.

Se også: Svensk politi affyrer varselsskud efter stenkast

Episoden fandt sted kl. 20.18, hvor politiet befandt sig i Rinkeby for at anholde en efterlyst person. Men situationen eskalerede lynhurtigt, hvorefter et stort antal unge mænd gik til angreb mod politiet, som de bombarderede med sten.

(artiklen fortsætter under billedet)

Rinkeby i Stockholm. Det ligner et borgerkrigsramt område. (Foto: Polfoto)
Rinkeby i Stockholm. Det ligner et borgerkrigsramt område. (Foto: Polfoto)
 

Skød med skarpe skud
- Politiet blev fanget mellem stenkasterne og deres egen bil, og de skød derfor mod stenkasterne, men ramte ikke, siger en politikilde til Aftobladet.

Og her til morgen blev det bekræftet af den vagthavende ved Stockholm Politi, Sylvia Odin, at situationen mandag aften i Rinkeby var meget truende for de tilstedeværende politifolk:

- Der var stenkastning, og de havnede i en meget trang situation, hvor et stort antal personer gik til angreb mod dem og kastede sten. De følte sig meget udsatte og truede, siger Sylvia Odin om begrundelserne for, hvorfor politiet affyrede skud for at ramme.

Ingen er dog ramt af skuddene fra politiet.

I forbindelse med de voldsomme optøjer i Rinkeby blev en pressefotograf fra avisen Dagens Nyheter gennembanket og måtte tilbringe en nat på hospitalet. Det bekræfter redaktionschefen på Dagens Nyheter, Casper Opitz til Aftonbladet.

- Det er rigtigt, at en af vores medarbejdere blev mishandlet om omringet af en flok på ca. 15 personer, som slog og sparkede ham. Han blev ilde tilredt og har tilbragt natten på et hospital. Han er i chok og har blå mærker og sår over store dele af kroppen. Men han er ikke alvorligt såret, lyder det fra Caspar Opitz, der tilføjer:

- Vores fotograf er vant til at bevæge sig i den her slags miljøer, og han ved, hvad der kan ske. Vi er ganske tilfredse med vores sikkerhedforanstaltninger. Men det gik altså ganske hurtigt. Fotografen nåede ikke engang at vise, at han var fotograf. Han nåede næsten ikke ud af sin egen bil, før han blev overfaldet.

Se også: Derfor brænder vi biler af: Ung indvandrer klager over fodboldbane

Sweden Last Night
De voldsomme optøjer i Rinkeby har nu fået stor politisk betydning i relation til Donald Trumps tale i Florida i lørdags, hvor den amerikanske præsident nævnte Sverige som et land med store problemer med immigranter.

'Se, hvad der skete i går i Sverige. Sverige. Hvem ville tro det? Sverige. De tog et stort antal ind. De har problemer, som de aldrig havde troet muligt', sagde præsidenten lørdag aften. 

Dagen efter blev Donald Trump latterliggjort af sine politiske modstandere både internationalt og i Sverige, hvor den svenske regering krævede en forklaring i forbindelse med Trumps udtalelser om Sverige. Og rundt omkring på de sociale medier blev der lagt billeder af tomme gader ud med teksten: 'Sweden Last Night'. Billederne skulle signalere, at Donald Trump var langt ude i skoven med henblik på sin kritik af Sverige.

Men efter optøjerne i Rinkeby har Trump-tilhængere både internationalt og i Sverige nu fået revanche. De poster nemlig nu billeder af de voldsomme optøjer med samme tekst: 'Sweden Last Night'. Polariseringen fortsætter både internationalt og nationalt.

Politifolkene blev presset af de stenkastende unge i det indvandrer-tætte kvarter Rinkeby.(Foto: Polfoto)
Politifolkene blev presset af de stenkastende unge i det indvandrer-tætte kvarter Rinkeby.(Foto: Polfoto)
 

Se også: Trump får massiv opbakning på store svenske mediers Facebooksider

 

 

 

 

 

 

 

1 af 3 Politifolkene blev presset af de stenkastende unge i det indvandrer-tætte kvarter Rinkeby.(Foto: Polfoto)
2 af 3 Rinkeby i Stockholm. Det ligner et borgerkrigsramt område. (Foto: Polfoto)
3 af 3 Udover skarpe skud, stenkast og regulær vold, blev der også sat ild til flere biler under de voldsomme optøjer i Rinkeby ved Stockholm. (Foto: Polfoto)
522 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere