Nye oplysninger: Politiet gav kronprinsen grønt lys til at krydse broen

Sund og Bælts redegørelse viser, at politiet selv tillod at Kronprins Frederik kunne passere den stormlukkede Storebæltsbro

Kronprins Frederik trodsede politiets ordre, da han skulle fra Sjælland til Jylland. Angiveligt fik han lov til at krydse broen på vej hjem (Foto: Alex Tran)
Kronprins Frederik trodsede politiets ordre, da han skulle fra Sjælland til Jylland. Angiveligt fik han lov til at krydse broen på vej hjem (Foto: Alex Tran)

Mystikken om Kronprins Frederiks bro-brøler fortsætter.

Tirsdag aften er DR kommet i besiddelse af en redegørelse fra Sund og Bælt, der afslører, at Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi selv gav Kronprinsen lov til at trodse sikkerheden og krydse Storebæltsbro.

- Kl. 02.53 oplyser Sydsjællands- og Lollands-Falster Politi, at Kronprinsen med følge skal lukkes over broen. Krone 7 har passeret broen 03.05.

Sådan lyder det i den redegørelse, som Sund & Bælt har sendt til Transportministeriet, og som DR Nyheder har fået aktindsigt i.

Hør hvad Helle Thorning synes om Frederiks brotur herunder:

Helle Thorning-Schmidt lader Frederik forstå, at han ikke skulle have set stort på myndighedernes beslutning om at stormlukke Storebæltbroen (Foto: Jonas Olufson) Dansk politik Thorning sætter Frede på plads

I går forklarede Sten Nørskov ellers, at ingen får tilladelser til at køre over Storebæltsbroen, hvis den er lukket grundet storm eller lignende. Heller ikke, hvis bilen er udstyret med en krone.

Derfor overrasker de nye oplysninger politikommissær hos Sydsjællands- og Lollands-Falster Politi Steen Nørskov.

- Det er nyt for mig. Det vil jeg selvfølgelig forholde mig til. Og det vil jeg gå i gang med at undersøge nærmere med det samme, han til DR Nyheder.

Først nægtet
Selv om Kronprins Frederik fik lov til at trille over broen natten til søndag, så har Krone 7 alligevel handlet mod politiets ordre.

På vej fra Sjælland til Fyn og senere videre til Boxen i Herning fik Krone 7 ikke lov til at blæse over Storebæltsbroen.

Hele to gange tog kronprinsen turen over den lukkede bro. (Foto: Alex Tran) Danske kongelige Bro-bossen dagen derpå: - De pissede på vores procedurer

- Kl. 15.15 ankommer Krone 7 til betalingsanlægget ved Halsskov. Efter aftale med Sydsjællands og Lollands-Falster Politi får bilen lov til at køre igennem selve betalingsanlægget, så den kan holde på den anden side af anlægget før broen.

- Der er således ikke givet tilladelse til at bilen kan passere broen. Krone 7 vælger dog at køre over broen på trods af ordre om det modsatte, står der i redegørelsen.
Hør hvordan øjenvidne Kim Bloch Grouleff oplevede det hele herunder:

Undskyld!
Kronprinsen har undskyldt og kunne selv godt se, at det ikke var alt for smart at krydse broen, mens det stormede.

Kronprinsens hasarderede biltur over Storebæltsbroen skete i forbindelse med DR Sport 2014 i Herning. Kongehusets kommunikationschef forklarer, at prinsen faldt i søvn på vej hjem. Her hilser kronprinsen på Årets sportsstjerne 2014, Camilla Pedersen, under showet. (Foto: Astrid Dalum) Underholdning Kongehusets forklaring: Kronprinsen sov den ene vej

- Kronprinsen er ked af det skete og kan godt forstå, at situationen var med til at skabe yderligere frustrationer og vrede blandt de mennesker, der havde ventet i mange timer på at passere broen, siger Lene Balleby, kommunikationschef i kongehuset, til Ritzau.

- Det var en forkert beslutning at tage imod muligheden for, at bilen kunne fortsætte, og det beklager kronprinsen, tilføjer hun.

Ifølge direktøren for Sund og Bælt, Leo Larsen, er det forbundet med høj risiko at bevæge sig ud på broen over Storebælt, når det blæser mere end 25 meter i sekundet.

Både kronprinsen og PET beklager, at de passerede den ellers lukkede Storebæltsbro to gange i weekenden. (Foto: Alex Tran) Danske kongelige Kronprinsen og PET beklager bro-brøler: Undskyld!

Det gjorde det i weekend fra lørdag klokken 14.00 til søndag 04.00, da Egon rasede og Storebæltsbroen derfor var lukket, men det blæste kronprinsen på hele to gange i løbet af weekenden, da han skulle til og fra et sportsshow i Herning.

Første solo-passage skete lørdag eftermiddag klokken 15.15. På dette tidspunkt havde broen været lukket for al trafik i mere end en time. Anden ulovlige passage var klokken 02.53 natten til søndag. Broen blev først genåbnet for personer uden blåt blod i årene klokken 04.00.

Kronprins Frederik var lørdag til fest i Jyske Bank Boxen i Herning, hvor årets sportspriser blev uddelt.

Hør hvad danskerne mener om kronprinsens brostunt herunder:

Frederik er godt kørende og behøver oven i købet ikke bekymre sig om bøder. (Foto: All Over) Danske kongelige Så meget koster det at køre som Frede

Kronprinsen hyggede sig i Herning og skyndte sig hjem igen. (Foto: Astrid Dalum) Danske kongelige Kronprinsens bil kørte over stormlukket bro to gange

Det var denne bil, der to gange kørte over den lukkede bro. (Foto: All Over Press) Danske kongelige Krone 7 tog røven på Sund og Bælt

0 kommentarer
Vis kommentarer