Arbejder du ud over folkepensionsalderen, vanker der en økonomisk bonus. Og her fra den 1. juli betyder nye regler, at du kan få dine penge udbetalt både hurtigere og mere fleksibelt.
- Vi kan heldigvis se, at stadig flere seniorer udskyder pensionsalderen, men vi skal fra politisk side gøre alt, hvad vi kan for at fastholde den positive udvikling.
- Derfor er jeg rigtig glad for, at vi med udsigten til en hurtig udbetaling af opsat pension gør det endnu mere attraktivt at blive lidt længere på arbejdsmarkedet, siger beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen.
127.876 gør det: Her arbejder vi stadig efter 65
Engangsbeløb
De nye regler betyder, at udsat pension fra 1. juli kan udbetales hurtigere. Pensionister kan f.eks. vælge at få udbetalt et engangstillæg plus et højere månedligt tillæg i 10 år. I modsætning til i dag, hvor det kun er muligt at få udbetalt opsat pension som et livsvarigt månedligt tillæg.
Det vil eksempelvis betyde, at en enlig person med ret til fuld folkepension, der udskyder sin pension i to år, kan få udbetalt en engangssum på 149.700 kr. samt et månedligt tillæg gennem 10 år, som årligt udgør 17.600 kr.
Med den nuværende ordning kan den enkelte kun vælge at få et månedligt livsvarigt tillæg, som udgør 17.400 kr. om året.
(Artiklen fortsætter efter skemaet)
Flere gamle på vej
- I løbet af de næste 20 år vil aldersgruppen over 70 år vokse med cirka 50 procent. Det er derfor helt afgørende, at flere danskere vælger at blive et par år ekstra på arbejdsmarkedet, siger Troels Lund Poulsen.
Fremover kan pensionister selv vælge:
- Et højere månedligt tillæg i 10 år til grundbeløb og pensionstillæg
- Et engangstillæg for det opsatte grundbeløb + et højere månedligt tillæg i 10 år til pensionstillæg.
- Livsvarigt månedligt tillæg til grundbeløb og pensionstillæg.
Det udbetalte engangstillæg for det opsatte grundbeløb vil ikke indgå i beregning af topskat.
Flere bliver ved på jobbet
I følge den seneste opgørelse fra Danmarks Statistik var der i 2016 ca. 128.000 personer, som fortsatte med at arbejde efter de var fyldt 65 år. Det er en stigning på omkring 46.000 i forhold til 2008.