Nye stjerner afsløret i Panama-skandalen

Der bliver ved med at komme flere navne på højtstående personligheder, der er involveret i skandalen. Få overblikket i artiklen, som vi opdaterer løbende

Flere nye kendte er blevet afsløret i at have forbindelser til skattely i Panama. (FOTO: AP)
Flere nye kendte er blevet afsløret i at have forbindelser til skattely i Panama. (FOTO: AP)

Lige siden navnene på de første i den omtalte Panama-skandale blev afsløret, er der kun kommet flere til.

Det har tidligere været fremme, at store personligheder som skuespilleren Jackie Chan, Fifa-bossen Gianni Infantino og den russiske præsident, Vladirmir Putin, er fedtet ind i skattely-sagen.

Foto: AP Samfund Putin: De forsøger at ryste os med Panama-papirerne

Nu er der kommet endnu flere navne frem på personligheder, der har haft aktiver i skattely. Heriblandt  X Factor-dommeren Simon Cowell og hertuginden Sarah Fergusson, der i 1986 giftede sig til titlen med prins Andrew af Storbritannien.

Også Chelsea-stjernen Willian, golf-profilen Nick Faldo og filminstruktøren Pedro Almodovar bliver nu nævnt.

Det skriver den engelske avis The Guardian.

Forstå Panama-skandalen på under to minutter

Fonseca afviser
Blandt andre Islands nu tidligere statsminister, Sigmundur David Gunnlaugsson, blev også afsløret i at have haft penge i skattely. Han valgte at fratræde sin post, og regeringspartierne var hurtige til at udnævne den forhenværende fiskeri- og landbrugsminister, Sigurdur Ingi Johannsson, til statsminister og på den måde undgå et valg.

Det er dokumenter lækket fra advokatfirmaet Mossack Fonseca, der afslører skattely i blandt andet Panama. Advokatfirmaet har angiveligt hjulpet rigmændene med at gemme pengene i skattely ved at stå som direktører i firmaerne.

Ramon Fonseca, der er advokatfirmaets overhoved, afviser at have hjulpet statsoverhoveder og rigmænd med at skjule formuer i skattely.

Vi har samlet personer, der er blevet sat i forbindelse med skandalen, og overblikket herunder bliver løbende opdateret med nye navne:

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Adgang til Panama-papirer

Ekstra Bladet har ikke haft mulighed for at undersøge de 11,5 millioner interne dokumenter fra advokatfirmaet Mossack Fonseca i Panama i skattely-skandalen.

Dokumenterne er lækket til Süddeutsche Zeitung og 109 andre medier fra 76 lande i organisationen International Consortium of Investigative Journalists, hvor Ekstra Bladet ikke er medlem.

Danmarks Radio og Politiken er medlem af organisationen, og de har - som de eneste danske medier - haft mulighed for at undersøge omfang og kontekst for en dansk kobling til den internationale skattely-skandale.

Adgang til Panama-papirer

Ekstra Bladet har ikke haft mulighed for at undersøge de 11,5 millioner interne dokumenter fra advokatfirmaet Mossack Fonseca i Panama i skattely-skandalen.

Dokumenterne er lækket til 109 medier fra 76 lande i organisationen International Consortium of Investigative Journalists, hvor Ekstra Bladet ikke er medlem.

Danmarks Radio og Politiken er medlem af organisationen, og de har som de eneste danske medier haft mulighed for at undersøge omfang og kontekst for en dansk kobling til den internationale skattely-skandale.

138 kommentarer
Vis kommentarer