Nye stjerner afsløret i Panama-skandalen

Der bliver ved med at komme flere navne på højtstående personligheder, der er involveret i skandalen. Få overblikket i artiklen, som vi opdaterer løbende

Flere nye kendte er blevet afsløret i at have forbindelser til skattely i Panama. (FOTO: AP)
Flere nye kendte er blevet afsløret i at have forbindelser til skattely i Panama. (FOTO: AP)

Lige siden navnene på de første i den omtalte Panama-skandale blev afsløret, er der kun kommet flere til.

Det har tidligere været fremme, at store personligheder som skuespilleren Jackie Chan, Fifa-bossen Gianni Infantino og den russiske præsident, Vladirmir Putin, er fedtet ind i skattely-sagen.

Se også: Putin: De forsøger at ryste os med Panama-papirerne

Nu er der kommet endnu flere navne frem på personligheder, der har haft aktiver i skattely. Heriblandt  X Factor-dommeren Simon Cowell og hertuginden Sarah Fergusson, der i 1986 giftede sig til titlen med prins Andrew af Storbritannien.

Også Chelsea-stjernen Willian, golf-profilen Nick Faldo og filminstruktøren Pedro Almodovar bliver nu nævnt.

Det skriver den engelske avis The Guardian.

Forstå Panama-skandalen på under to minutter

Fonseca afviser
Blandt andre Islands nu tidligere statsminister, Sigmundur David Gunnlaugsson, blev også afsløret i at have haft penge i skattely. Han valgte at fratræde sin post, og regeringspartierne var hurtige til at udnævne den forhenværende fiskeri- og landbrugsminister, Sigurdur Ingi Johannsson, til statsminister og på den måde undgå et valg.

Det er dokumenter lækket fra advokatfirmaet Mossack Fonseca, der afslører skattely i blandt andet Panama. Advokatfirmaet har angiveligt hjulpet rigmændene med at gemme pengene i skattely ved at stå som direktører i firmaerne.

Ramon Fonseca, der er advokatfirmaets overhoved, afviser at have hjulpet statsoverhoveder og rigmænd med at skjule formuer i skattely.

Vi har samlet personer, der er blevet sat i forbindelse med skandalen, og overblikket herunder bliver løbende opdateret med nye navne:

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Adgang til Panama-papirer

Ekstra Bladet har ikke haft mulighed for at undersøge de 11,5 millioner interne dokumenter fra advokatfirmaet Mossack Fonseca i Panama i skattely-skandalen.

Dokumenterne er lækket til Süddeutsche Zeitung og 109 andre medier fra 76 lande i organisationen International Consortium of Investigative Journalists, hvor Ekstra Bladet ikke er medlem.

Danmarks Radio og Politiken er medlem af organisationen, og de har - som de eneste danske medier - haft mulighed for at undersøge omfang og kontekst for en dansk kobling til den internationale skattely-skandale.

138 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere