Nye tal fra Sverige: Tusindvis dropper asylansøgningen og rejser hjem

I 2015 har op mod 3500 flygtninge trukket deres asylansøgning i Sverige og rejst retur. Det viser nye tal fra Sverige

Tusindvis af flygtninge har sat liv og lemmer på spil for at komme til Nordeuropa - her for tre måneder siden på en dansk motorvejsstrækning. Nu tager mange hjem igen.

Tusindvis af mennesker har sat livet på spil og flygtet over Middelhavet, men nu viser nye tal, at op 3500 mennesker har i 2015 trukket deres asylansøgning tilbage.

Det viser nye tal fra det svenske Migrationsverk skriver svt.

I gennemsnit har lidt under 300 flygtninge trukket deres asylansøgning tilbage og forladt Sverige, og ifølge Migrationsverket kan det reelle tal være dobbelt så højt.

I oktober valgte svenskerne at stramme lovgivningen, og har angiveligt medført, at flere og flere ikke ønsker at søge asyl i Sverige alligvel.

Antallet steg hurtigt til 395, der ikke ønskede at søge asyl i Sverige, mens der i november var 627, der trak deres ansøgning tilbage.

Asylansøger: Savner min familie
Svensk tv har talt med asylansøgeren Omar Ali, der har valgt at droppe sin asylansøgning.

- Jeg tager hjem, fordi jeg ikke kan få min familie herop. Jeg har fået forklaret af Migrationsverket, at det er svært for irakere at få opholdstilladelse og få familien med.

- Jeg ønsker ikke at tage tilbage. Jeg er at mit liv på spil for mine børns fremtid, og jeg ønsker ikke, at de skal vokse op med krig, men jeg er tvunget til at tage tilbage, siger Omar Ali ifølge svt.

Det er uklart, hvor de asylansøgere, der dropper deres ansøgning, tager hen.

De seneste tal fra Migrationsverket viser, at der de seneste syv dage er ankommet 3318 asylansøgere til Sverige. Hovedparten af dem kommer fra Syrien, Irak og Afghanistan.

65 kommentarer
Vis kommentarer