Nye tal: Så mange er på e-cigaretter

Aldrig har så mange danskere bappet løs på de såkaldte e-cigaretter som nu

Ekstra Bladets bladets reporter - og glad ryger af normale cigaretter - tester, hvordan det er at ryge e-cigaretter.

Nye tal fra Sundhedsstyrelsen viser, at e-cigaretterne i 2014 satte rekord, og at 5,8 procent af de voksne danskere bruger e-cigaretter. Det svarer til 272.000 mennesker, og det er en stigning på 70.000 på bare et år.

- Der er en hel del, der er gået over til e-cigaretter. Man får ikke alle de skadelige stoffer, men man ved heller ikke noget om det på lang sigt, siger Jens Paaby, der er læge og specialist i KOL på lungemedicinsk afdeling på Odense Universitetshospital, OUH.

Stigningen kommer samtidig med, at regeringen har sendt et nyt lovforslag i høring, som vil stramme kursen overfor e-cigaretterne.

Den nye lov skal blandt andet sikre, at det kun er godkendte produkter, der forhandles i Danmark, og det har fået mange 'dampere', som e-cigaretbrugerne omtaler sig selv, til at frygte, at det i praksis bliver umuligt at købe e-cigaretter fra efteråret, fordi der kan gå mindst et halvt år, før de første produkter bliver godkendt.

Det har fået op mod tusind danskere til at henvende sig til Folketinget for at protestere mod den nye lov.

Og e-cigaretten er populær. Det ved Philip Tønnesen, der er overlæge på Søvnafdelingen på Glostrup Hospital og ekspert i rygning, lungesygdomme og lungekræft.

- Men der er ikke nogen, der kan sige, hvorfor det appellerer til rygerne. Jeg tror, det har noget at gøre med dampen og det at suge på den.

I EKSTRA kan du læse meget mere om e-cigaretten, hvordan du stopper med at ryge samt om Birthe Oemann, der som 90-årig kvittede smøgerne ved hjælp af e-cigaretten.

Samfund Droppede smøgerne som 90-årig

 

186 kommentarer
Vis kommentarer